Στέλνουν στα δικαστήρια τους Επιδημιολόγους και Υπ. Υγείας

Πολίτες υποστηρίζουν ότι παραβιάστηκαν τα δικαιώματά τους - Ενώπιον Δικαστηρίου αύριο τα μέλη της ΣΕΕ

Αντιμέτωπα με 108 αγωγές πολιτών αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας βρίσκονται τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής και ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου. Μάλιστα αύριο όλα τα μέλη της ΣΕΕ αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον του Δικαστηρίου. 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Οι πολίτες υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ότι έχουν παραβιαστεί, κατοχυρωμένα από το Σύνταγμα ατομικά δικαιώματα τους εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων.  

Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ «Aπό Μέρα σε Μέρα», ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Λευκωσίας, Μιχάλης Βορκάς, είπε πως είναι δικαίωμα του καθενός να προσφεύγει στη δικαιοσύνη και ότι δεν μπορεί κανένας να κατακρίνει την ενέργειά τους. Ανέφερε, ακόμη, ότι η κυβέρνηση θα προσφέρει νομική αρωγή στα μέλη της επιστημονικής επιτροπής.

Λυπηρό χαρακτήρισε το γεγονός, το μέχρι πρότινος μέλος της επιστημονικής ομάδας, Λεόντιος Κωστρίκκης. Ανέφερε ότι οι επιστήμονες θα υποστούν μια αχρείαστη ταλαιπωρία. Ανέφερε, επίσης, ότι τα μέλη της επιτροπής εκφράζουν φόβους πως η συγκεκριμένη εξέλιξη, θα οδηγήσει σε ένα κύμα μελλοντικών αγωγών εναντίον τους.

Πηγή: ΡΙΚ

 
23508