Στη Σλοβενία για επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Αναμένεται να υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Σλοβενία πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει κατ’ ίδιαν συνάντηση με τον Σλοβένο ομόλογό του ενώ αναμένεται να υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

>>> Οικονομία Κύπρος - Επιλεγμένη ροή ειδήσεων Brief <<<
 
Ανακοίνωση από την Προεδρία της Δημοκρατίας αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναχωρεί για τη Σλοβενία την Τρίτη 8 Ιανουαρίου, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του  Άντρη Αναστασιάδη καθώς και τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου και τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω, Βασίλη Πάλμα.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «κατά την εκεί παραμονή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τύχει επίσημης υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λουμπλιάνα, από τον Πρόεδρο της Σλοβενίας, Borut Pahor,  με τον οποίον θα παρακαθίσει σε κατ’ ιδίαν συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών».
 
Τις συνομιλίες θα απασχολήσουν, ανάμεσα σε άλλα, οι διμερείς σχέσεις, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, θέματα που άπτονται του τομέα της ενέργειας, των τριμερών συνεργασιών, το Brexit, καθώς και ζητήματα που αφορούν το μέλλον της Ευρώπης.
 
Στο πλαίσιο των συνομιλιών αναμένεται να υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
 
Οι δύο Πρόεδροι θα προβούν στη συνέχεια σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

 
25609