Στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος της Ιρλανδικής Βουλής

Αναλυτικά το πρόγραμμα παραμονής του

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιρλανδίας κ. Seán Ó Fearghaíl φθάνει στην Κύπρο τη Δευτέρα, για την πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης μεταξύ 6 και 10 Ιουνίου 2022, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κας Αννίτας Δημητρίου. Ο κ. Ó Fearghaíl ηγείται αντιπροσωπίας, αποτελούμενής από τους βουλευτές κ.κ. Brendan Howlin και Ruairí Ó Murchú και την γερουσιαστή κα Lisa Chambers. Τον κ. Ó Fearghaíl και τα  μέλη της αντιπροσωπίας θα συνοδεύουν υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Ιρλανδικού Κοινοβουλίου.

Κατά την παραμονή τους στην Κύπρο, ο κ. Ó Fearghaíl  και τα μέλη του Ιρλανδικού Κοινοβουλίου θα έχουν συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής κα Αννίτα Δημητρίου. Χωριστές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη, τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Νουρή, τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Χάρη Γεωργιάδη και Μέλη της επιτροπής και τον Επίτροπο Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου.

Ο κ. Ó Fearghaíl θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 στις 4.00 μ.μ. Η κα Δημητρίου και ο κ. Ó Fearghaíl θα απευθύνουν επίσης χαιρετισμό σε εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας, που διοργανώνει το Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία στη Λάρνακα.

>>> Διαβάστε επίσης: ΠτΔ: Δέχθηκε τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών

Εξάλλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Κύπρο, ο κ. Ó Fearghaíl και η αντιπροσωπία του Ιρλανδικού Κοινοβουλίου θα έχουν συνάντηση με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου Δρα Σίμο Ιωάννου, τον Αντιδήμαρχο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κατεχόμενης Αμμοχώστου στη Δερύνεια. Θα επισκεφθούν επίσης το ιρλανδικό απόσπασμα της UNFICYP και το εργαστήριο της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους.

Τον κ. Ó Fearghaíl θα υποδεχθεί και θα κατευοδώσει στο αεροδρόμιο Πάφου, εκ μέρους της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο βουλευτής κ. Ηλίας Μυριάνθους.

 
27752