Στην Κύπρο ο ΥΦΥΠΕΞ των ΗΠΑ - Θα συναντηθεί με Χριστοδουλίδη

Στο επίκεντρο της συνάντησης το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Το Κυπριακό, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και διμερείς σχέσεις θα είναι στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν το πρωί της Κυριακής στη Λευκωσία ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Αρμόδιος για Πολιτικές Υποθέσεις, David Hale.

>>> Διαβάστε επίσης: Τα 10 φθηνότερα διαμερίσματα που πωλούν οι τράπεζες - Τιμές/ΦΩΤΟΣ<<<

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι στο πλαίσιο της συνάντησης θα ανασκοπηθούν οι διμερείς σχέσεις Κύπρου - Ηνωμένων Πολιτειών και θα συζητηθούν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσής τους, ενώ αναμένεται επίσης να ανταλλαγούν απόψεις, ανάμεσα σε άλλα, για το Κυπριακό, τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. 
 
Με το πέρας της συνάντησης ο κ. Hale και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

>>> Διαβάστε επίσης: Τα 8 από τυχαίους ελέγχους - Λεπτομέρειες για τα 14 νέα κρούσματα <<<

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο κ. Hale θα βρίσκεται στον Λίβανο στις 13-15 Αυγούστου και θα ταξιδέψει στην Κύπρο στις 16 Αυγούστου για τη συνάντηση με τον κ. Χριστοδουλίδη.
 
Όπως αναφέρεται, κατά τη συνάντηση με τον ΥΠΕΞ, θα συζητήσει τη σχέση ΗΠΑ- Κύπρου στον τομέα της ασφάλειας, η οποία εμβαθύνεται, καθώς και τη συνεχιζόμενη αμερικανική υποστήριξη προς τη διαδικασία επίτευξης ειρηνικής επίλυσης της διαίρεσης της Κύπρου, στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

(ΚΥΠΕ)

 
20131