Στην Κύπρο ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας

Θα παραστεί στους επίσημους εορτασμούς για την 28η Οκτωβρίου στη Λευκωσία

Η Κύπρος τιμά την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με πανηγυρικές δοξολογίες σε ναούς και παρελάσεις μαθητών σε δήμους και κοινότητες. Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην καθιερωμένη μαθητική παρέλαση, στη Λευκωσία, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ο κεντρικός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (28/10), στη Λευκωσία, με πανηγυρική δοξολογία που θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, στις 10 το πρωί, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Χρυσοστόμου Β, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, και άλλων επισήμων.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Στο πλαίσιο του εορτασμού, τιμητικό απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς και η φιλαρμονική της Δύναμης θα αποδίδουν τιμές στον χώρο μπροστά από τον Καθεδρικό Ναό. Τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου.
 
Στις 11 π.μ. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και άλλοι επίσημοι θα δεχθούν μπροστά από το οίκημα της ελληνικής πρεσβείας τον χαιρετισμό της παρέλασης, στην οποία θα πάρουν μέρος αντιπροσωπευτικά τμήματα παλαιών πολεμιστών, σπουδαστές Ανώτερων και Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μαθητές σχολών Μέσης Εκπαίδευσης, Πρόσκοποι, Σωματεία και Οργανώσεις. 

 
27640