Στην Κύπρο ο Υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου

Θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Πρόεδρο της Βουλής και τον Υπουργό Εξωτερικών

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου κ. Αbdallah Βou Habib, πραγματοποιεί αύριο, Παρασκευή, επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν   διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων.  Με το πέρας των διαβουλεύσεων, οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης (12:45 μ.μ.). Ακολούθως, οι κ.κ Κασουλίδης και Βou Habib θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας στην παρουσία των αντιπροσωπειών Κύπρου - Λιβάνου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων των δύο Υπουργών αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις και οι προοπτικές περαιτέρω εμβάθυνσής τους σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, οι εξελίξεις στις χώρες της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και ευρύτερης Μέσης Ανατολής, η κατάσταση στην Ουκρανία υπό το φως της συνεχιζόμενης ρωσικής εισβολής, οι σχέσεις ΕΕ-Λιβάνου, καθώς και άλλα επίκαιρα περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Κατά την παρουσία του στην Κύπρο, ο Υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου κ. Αbdallah Βou Habib θα γίνει δεκτός από τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου.

 
27783