Στην Κύπρο τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων ΗΒ

Θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου, Sir Lindsay Hoyle, φθάνει στην Κύπρο για τριήμερη επίσημη επίσκεψη τη Δευτέρα, κατόπιν πρόσκλησης της Προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων στην Κύπρο, γεγονός που αποτελεί ορόσημο για τις διακοινοβουλευτικές σχέσεις Κύπρου – Ηνωμένου Βασιλείου. Τον Sir Lindsay Hoyle θα συνοδεύουν υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Βουλής των Κοινοτήτων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και θα έχει χωριστές συναντήσεις με την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Χάρη Γεωργιάδη και Μέλη της Επιτροπής. Η Πρόεδρος της Βουλής θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμήν του Βρετανού ομολόγου της.

Ο Βρετανός αξιωματούχος θα προσφωνήσει την ολομέλεια της Βουλής σε ειδική συνεδρία του Σώματος, την Τρίτη στις 4.00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Θα συμμετάσχει επίσης μαζί με την Πρόεδρο της Βουλής σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με φοιτήτριες και φοιτητές πανεπιστημίων, με θέμα «Κοινοβούλια και Δημοκρατία: Κοινοβουλευτική διαφάνεια στην πράξη».

O Sir Lindsay Hoyle θα επισκεφθεί, μαζί με την Πρόεδρο της Βουλής, την εντός  των τειχών πόλη της Λευκωσίας. Θα επισκεφθεί επίσης το βρετανικό απόσπασμα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ καθώς και την περιοχή των βάσεων Επισκοπής και Ακρωτηρίου.

Τον Sir Lindsay Hoyle θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας η Πρόεδρος της Βουλής.

KYΠΕ