Στην Τουρκία ο κατοχικός ηγέτης για διάλεξη επί του Κυπριακού

Στην Τουρκία μεταβαίνει την Παρασκευή ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ

Στην Τουρκία θα βρίσκεται από τις 3 μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, κατόπιν πρόσκλησης για να παραστεί σε εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Άγκυρα, στο Ικόνιο και στην Κιουτάχια, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Κίπρις».
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της λεγόμενης προεδρίας, κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Τουρκία, ο κ. Τατάρ θα συναντηθεί με βετεράνους της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και με μη κυβερνητικές οργανώσεις, ενώ θα δώσει διάλεξη για το Κυπριακό και θα λάβει μέρος σε πάνελ.
 
Μετά την άφιξή του σήμερα στην Άγκυρα, ο Ερσίν Τατάρ θα αναχωρήσει για την πόλη Καστάμονου, όπου θα συναντηθεί με κόσμο στις περιοχές που επλήγησαν πρόσφατα από πλημμύρες.
 
Στις 4 Σεπτεμβρίου, ο κ. Τατάρ θα λάβει μέρος σε ενημερωτική συνάντηση για το Κυπριακό που θα διοργανώσει η Ένωση Δικηγορικών Συλλόγων Τουρκίας στην Άγκυρα και θα προβεί σε δηλώσεις για το θέμα.
 
Στις 5 Σεπτεμβρίου, ο κ. Τατάρ θα λάβει μέρος σε εκδηλώσεις στην Κιουτάχια, θα συναντηθεί με εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων και επιχειρηματίες και θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους και τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς για το Κυπριακό.
 
Στις 6 Σεπτεμβρίου, ο Ερσίν Τατάρ θα μιλήσει σε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Ντουμλούπιναρ της Κιουτάχια με θέμα «Ο Αγώνας ύπαρξης των Τούρκων της Κύπρου από το Παρελθόν Μέχρι τις Μέρες μας» και θα συναντηθεί με βετεράνους της τουρκικής εισβολής από την Κιουτάχια. Την ίδια ημέρα, θα λάβει μέρος και σε εκδηλώσεις στην πόλη Άκσεχιρ και αργότερα θα επισκεφτεί το Ικόνιο, όπου θα προβεί σε δηλώσεις σε δημοσιογράφους για το Κυπριακό και θα παραστεί σε εκδηλώσεις.
 
Στις 7 Σεπτεμβρίου, θα επισκεφτεί το Μνημείο Πεσόντων του Πολέμου Ανεξαρτησίας στο Ικόνιο, θα συναντηθεί με τους βετεράνους της εισβολής από την εν λόγω πόλη και αξιωματούχους του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ικονίου και θα λάβει μέρος σε πάνελ για το Κυπριακό.

 
27784