Στήριξη στον αγώνα των ιατρών εξέφρασε η ΠΑΣΥΝΟ

Τη στήριξή της προς τον κλάδο των ιατρών οι οποίοι κατέρχονται σήμερα Τετάρτη σε τρίωρη στάση εργασίας, εξέφρασε με ανακοίνωση της η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) στην οποία αναφέρεται ότι, η ΠΑΣΥΝΟ τάσσεται δίπλα στους ιατρούς και συμμερίζεται τις ανησυχίες τους για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα αυτόνομα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ.
 
«Η συντεχνία μας εδώ και καιρό καταγγέλλει με επιστολές, υπομνήματα και δημόσιες δηλώσεις τον ΟΚΥπΥ για έλλειψη συνεργασίας με τις συντεχνίες στον χώρο της υγείας. Εμείς εντοπίζουμε προβλήματα και δυσλειτουργίες, τα καταγράφουμε, υποβάλλουμε εισηγήσεις που, τις περισσότερες φορές, καταλήγουν σε ώτα μη ακουόντων. Μέχρι τώρα από την αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων και την εισαγωγή του ΓεΣΥ θα έπρεπε να είχαν εντοπιστεί και επιλυθεί τα προβλήματα. Δεν δεχόμαστε τη συνεχή επίκληση των στελεχών του οργανισμού ότι “φταίει ο κορωνοϊός, και φταίει ο κορωνοϊός”», αναφέρεται.
 
Καταληκτικά η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. αναφέρει στην ανακοίνωση της ότι «εάν ο ΟΚΥπΥ δεν λάβει τα μηνύματα και τις παραινέσεις των επαγγελματιών υγείας που βιώνουν καθημερινά την κατάσταση, η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική τους. Δεν δεχόμαστε μια ομάδα τεχνοκρατών που δεν κατέχουν σε βάθος τα θέματα των νοσηλευτηρίων να λαμβάνει αποφάσεις εν αγνοία μας από τα γραφεία τους. Ας επισκεφθούν τα νοσοκομεία, να μιλήσουν με τον κόσμο και να δουν τα προβλήματα».
 
(ΚΥΠΕ)