Στις Βρυξέλλες ο ΠτΔ - Στο επίκεντρο οικονομία & ενέργεια

Την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου, θα λάβει χώρα η Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή των 27 Ηγετών

Θέματα Ενέργειας και Οικονομίας θα απασχολήσουν τη  Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή των 27 Ηγετών των Κρατών Μελών της ΕΕ και των Προέδρων των Ευρωπαϊκών Θεσμών.

Στην ατζέντα της επικείμενης Συνόδου βρίσκονται, μεταξύ άλλων, οι δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία, θέματα Ενέργειας και Οικονομίας, ζητήματα που άπτονται των Εξωτερικών Σχέσεων της Ένωσης αλλά και του τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας, καθώς επίσης και οι σχέσεις της ΕΕ με τους εταίρους της Νότιας Γειτονίας.

>>>>Διαβάστε επίσης: Συμμαχία ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΔΗΠΑ – Αλλάζουν ρόλους Αβέρωφ-Νικόλας;<<<<<
 
Την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-ASEAN, η οποία έχει ως κυριότερο στόχο την εμβάθυνση του πολιτικού διαλόγου και την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ένωσης των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας.
 
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα επιστρέψει στην Κύπρο την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, θα συνοδεύουν στις Βρυξέλλες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Νιόβη Παρισινού και υπηρεσιακοί παράγοντες. 
 

 
27783