Στις ορεινές κοινότητες της Κύπρου ξεναγήθηκε η Σακελλαροπούλου

Βρέθηκε σε ορεινές κοινότητες του Τροόδους αλλά επίσης ζήτησε να γνωρίσει από κοντά τις Πλάτρες

Σε ορεινές κοινότητες του Τροόδους βρέθηκε σήμερα η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία μεταξύ άλλων ζήτησε να γνωρίσει από κοντά τις Πλάτρες, το χώρο που μάγεψε τον νομπελίστα Έλληνα ποιητή Γιώργο Σεφέρη.

>>> Διαβάστε επίσης: Κορωνοϊός: Cluster 4 ατόμων από εστιατόριο στη Λάρνακα <<<

Την Πρόεδρο Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε, στην παρουσία και του Υπουργού Μεταφορών Γιάννη Καρούσου, ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, Κώστας Χαμπιαούρης, με ξενάγηση στον Άγιο Νικόλαο Στέγης, ενώ ακολούθησε περιδιάβαση στις Πλάτρες.
 
Σε γεύμα που παραχώρησε προς τιμή της, ο κ. Χαμπιαούρης ανέφερε πως η επίσκεψη στην Κύπρο, «η οποία είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας εκτός Ελλάδας, επιβεβαιώνει το αμέριστο ενδιαφέρον σας για την Κύπρο και το λαό της αλλά και τους άρρηκτους δεσμούς μας».
 
Καλωσορίζοντας την Πρόεδρο Σακελλαροπούλου στην Κύπρο και στις Πλάτρες «όπου τα αηδόνια δεν σε αφήνουνε να κοιμηθείς», ο Κώστας Χαμπιαούρης είπε πως η επιθυμία της να επισκεφθεί την κοινότητα όπου περπάτησε και εμπνεύστηκε ο μεγάλος νομπελίστας Έλληνας ποιητής Γιώργος Σεφέρης, «μας συγκινεί και μας τιμά ιδιαίτερα».

>>> Διαβάστε επίσης: Αυτή η πτήση με προορισμό το πουθενά ξεπούλησε σε 10 λεπτά <<<

Υπενθυμίζοντας τα λόγια του ποιητή, κατά την τελετή απονομής του Νόμπελ λογοτεχνίας, «Σε αυτόν τον κόσμο που  ολοένα στενεύει ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους. Πρέπει ν’ αναζητήσουμε τον άνθρωπο όπου κι αν βρίσκεται», ο κ. Χαμπιαούρης είπε πως η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κάνει, με το λόγο και το έργο της, πράξη τα λόγια του μεγάλου Έλληνα ποιητή.
 
Τέλος, ευχήθηκε στην Πρόεδρο Σακελλαροπούλου και στην ελληνική αντιπροσωπεία «καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο έργο σας».
 
Η περιοδεία στις ορεινές περιοχές ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στην Παναγιά του Άρακα.
 
(ΚΥΠΕ)
 

 
25652