Στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στο Παρίσι συμμετέχει ο ΠτΔ

Κατά την 1η μέρα της Ολομέλειας της Συνόδου θα συζητηθούν τα ζητήματα της Στρατηγικής Αυτονομίας ΕΕ

Στις εργασίες της Άτυπης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθούν στις Βερσαλίες, σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, θα συμμετέχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος μετέβη την Τετάρτη στο Παρίσι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, κατά την πρώτη μέρα της Ολομέλειας της Συνόδου θα συζητηθούν τα ζητήματα της Στρατηγικής Αυτονομίας ΕΕ στις θεματικές της Άμυνας, καθώς και της Ενέργειας, υπό το νέο περιβάλλον ασφαλείας, δεδομένου του εν εξελίξει πολέμου στην Ουκρανία.

Θα ακολουθήσει δείπνο των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για συζήτηση της γενικότερης κατάστασης στην Ουκρανία.

Κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών θα τεθούν τα ζητήματα της ανταγωνιστικότητας στην ΕΕ/στρατηγικής αυτονομίας, καθώς και οι Επενδύσεις και το νέο μοντέλο Ανάκαμψης, με επίκεντρο την πράσινη και ψηφιακή ανάκαμψη.

Εξάλλου, στο περιθώριο της Συνόδου, το απόγευμα της 11ης Μαρτίου, οι ηγέτες θα συμμετάσχουν σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας για τα θύματα της τρομοκρατίας.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν στο Παρίσι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Κυριάκος Κούσιος, και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΚΥΠΕ