Στο Εθνικό το Κυπριακό και η απάντηση/πρόταση για το Σύνταγμα 60

Χθες βράδυ ο Πρόεδρος εξήγησε στα μέλη διαπραγματευτικής την πρότασή του για το Σύνταγμα του '60

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις δέκα το πρωί σήμερα 1η Σεπτεμβρίου, το Εθνικό Συμβούλιο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Στο Εθνικό, ο Πρόεδρος θα προβεί σε ενημέρωση σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και την απάντηση, πρότασή  που υπέβαλε στον Τ/κ ηγέτη, όπως αναφερόταν σε γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μάριου Πελεκάνου που εκδόθηκε την Παρασκευή (27/8).

Ειδικότερα, χθες βράδυ (31/8) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, επεξήγησε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της οποίας προήδρευσε,  με τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας τη «δήλωση, απάντηση, πρότασή του» για  αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης με την επάνοδο των Τουρκοκυπρίων, τόσο στην εκτελεστική, τη νομοθετική, τη δικαστική εξουσία όσο και στις υπόλοιπες των υπηρεσιών, με βάση τις διατάξεις του Συντάγματος του 1960, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή.

Η ίδια πηγή σημείωσε πως κατά τη σύσκεψη ακούστηκαν πάρα πολλές απόψεις και θέσεις από τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας και υπέρ και κατά του τρόπου προσέγγισης του θέματος αυτού. Σημείωσε ακόμη πως κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, που διήρκησε γύρω στις 2,5 ώρες και πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή και του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, έγινε και ενημέρωση για το θέμα της πέμπτης Διακρατικής Προσφυγής.

ΚΥΠΕ 

 
27346