Στο Ισραήλ μεταβαίνει την Τρίτη (23/6) ο Χριστοδουλίδης-Η ατζέντα

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του – Θα επιστρέψει στην Κύπρο μόλις αυτή ολοκληρωθεί

Ταξίδι-αστραπή στο Ισραήλ, και συγκεκριμένα στο Τελ Αβίβ, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι, θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 23 Ιουνίου ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, οι κύριοι Χριστοδουλίδης και Ασκενάζι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία και ο Κύπριος Υπουργός ανταποκρίθηκε θετικά σε πρόσκληση του Ισραηλινού ομολόγου του να συναντηθούν για να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις Κύπρου - Ισραήλ και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Λόγω της γενικότερης κατάστασης με την πανδημία του κορωνοϊού, και των μέτρων προστασίας που λαμβάνονται, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ, όπου θα ταξιδέψει την Τρίτη ο κ. Χριστοδουλίδης. Μετά την ολοκλήρωσή της, ο κ. Χριστοδουλίδης θα επιστρέψει στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, επρόκειτο να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ισραήλ στις 23 Ιουνίου, συνοδευόμενος από Υπουργούς. 

Ωστόσο αυτή αναβλήθηκε έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, Βενιαμίν Νετανιάχου, λόγω των εξελίξεων που αφορούν την πανδημία του κορωνοϊού στο Ισραήλ, και θα καθοριστεί νέα ημερομηνία πραγματοποίησής της μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

ΚΥΠΕ - Μαρία Κονιώτου
 

 
17354
Thumbnail