Στο Κάιρο ο ΥΠΕΞ για πενταμερή με Αίγυπτο, Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των άριστων σχέσεων των πέντε χωρών

Στο Κάιρο μεταβαίνει το πρωί της Τετάρτης (8/1) ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, για να συμμετάσχει σε πενταμερή συνάντηση με τους ομολόγους του της Αιγύπτου, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι «στόχος της συνάντησης είναι η αξιολόγηση των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και το πώς αντιμετωπίζονται οι υφιστάμενες προκλήσεις, στη βάση μιας θετικής προσέγγισης, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, ώστε να διαμορφωθούν συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας προς όφελος όλων των κρατών και λαών της περιοχής».
 
Προσθέτει ότι «στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στην Λιβύη, η κατάσταση στη Συρία και οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των άριστων σχέσεων των πέντε χωρών και της συνεχούς ανταλλαγής απόψεων και συντονισμού για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

ΚΥΠΕ

 
26076