Στο Παρίσι ο ΠτΔ για την Άτυπη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Θα συζητηθούν τα ζητήματα της Στρατηγικής Αυτονομίας ΕΕ στις θεματικές της Άμυνας και ενέργειας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει αύριο στο Παρίσι για να συμμετάσχει στις εργασίες της Άτυπης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθούν στις Βερσαλλίες, στις 10 και 11 Μαρτίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Προέδρου.

Κατά την πρώτη μέρα της Ολομέλειας της Συνόδου θα συζητηθούν τα ζητήματα της Στρατηγικής Αυτονομίας ΕΕ στις θεματικές της Άμυνας, καθώς και της Ενέργειας, υπό το νέο περιβάλλον ασφαλείας, δεδομένου του εν εξελίξει πολέμου στην Ουκρανία.

Θα ακολουθήσει Δείπνο των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για συζήτηση της γενικότερης κατάστασης στην Ουκρανία.

Κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών θα τεθούν τα ζητήματα της ανταγωνιστικότητας στην ΕΕ/στρατηγικής αυτονομίας, καθώς και οι Επενδύσεις και το νέο μοντέλο Ανάκαμψης, με επίκεντρο την πράσινη και ψηφιακή ανάκαμψη.

Εξάλλου, στο περιθώριο της Συνόδου, το απόγευμα της 11ης Μαρτίου, οι ηγέτες θα συμμετάσχουν σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας για τα θύματα της τρομοκρατίας.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στο Παρίσι, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Κυριάκος Κούσιος και υπηρεσιακοί παράγοντες.