«Χαλάρωσαν τα περιοριστικά μέτρα όχι όμως τα μέτρα της Αστυνομίας»

Στον Γενικό Εισαγγελέα διαβιβάστηκαν σήμερα οι αστυνομικοί φάκελοι που αφορούν σε μια σειρά υποθέσεων για παραβάσεις των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας από Μητροπολίτες, ιερείς και πιστούς κατά τη διάρκεια εκκλησιασμών.  

Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αρχηγός Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, λέγοντας ότι αναμένεται ο Γενικός Εισαγγελέας να λάβει τις τελικές του αποφάσεις ως προς το ενδεχόμενο διάπραξης οποιωνδήποτε ποινικών αδικημάτων.

Οι υποθέσεις αυτές αφορούν στους Μητροπολίτες Μόρφου και Τριμυθούντος και τους εκκλησιασμούς σε Ερήμη και Αβδελλερό.

Αναφορικά με την υπόθεση στην Μονή Αγίου Γεωργίου Σπηλαίων της κοινότητας Ερήμη, κατηγορήθηκαν γραπτώς είκοσι συνολικά πρόσωπα για παράβαση του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου και των σχετικών διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας. Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα πρόσωπα αυτά είναι και ο ιερέας της Μονής και ο κοινοτάρχης της περιοχής.  Για τα άτομα που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή της Μονής το απόγευμα της ίδιας μέρας και μετά την άφιξη της Αστυνομίας, ανοίχτηκε χωριστή υπόθεση η διερεύνηση της οποίας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

 

Χαλάρωσαν τα περιοριστικά μέτρα όχι όμως τα μέτρα της Αστυνομίας
Ερωτηθείς για τη δεύτερη ημέρα χαλάρωσης των μέτρων ως προς το θέμα της αστυνόμευσης, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι μπορεί να χαλάρωσαν τα περιοριστικά μέτρα για τους πολίτες, όχι όμως τα μέτρα που λαμβάνει η Αστυνομία για διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Είπε ότι έχει γίνει αναπροσαρμογή των σχεδιασμών με βάση τα νέα δεδομένα, λέγοντας ότι η Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός, συνδράμοντας στις προσπάθειες των διαφόρων Υπουργείων και κρατικών υπηρεσιών για εφαρμογή των μέτρων.  

ΚΥΠΕ - Γιώργος Μιχαήλ
 

 
10753
Thumbnail

Σε συνέχεια προειδοποίησης που εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που καταγράφονται και/ή αναμένεται να καταγραφούν, σήμερα και/ή τις επόμενες μέρες, κυρίως στο εσωτερικό, οι Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας υπενθυμίζουν στο κοινό τα ακόλουθα βασικά μέτρα για τη πρόληψη των ανεπιθύμητων επιδράσεων στον ανθρώπινο οργανισμό:

ad1mobile

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

 • Αποφυγή της συχνής έκθεσης στον ήλιο όπως και της άσκοπης διακίνησης και βαριάς σωματικής άσκησης. Είναι σωστό να προτιμούνται σκιερά και δροσερά μέρη και να αποφεύγονται οι χώροι όπου επικρατεί συνωστισμός. 

 • Ελαφρό ντύσιμο με χαλαρά ανοιχτόχρωμα ρούχα και χρήση καπέλου και γυαλιών ηλίου, αν χρειαστεί η έκθεση στον ήλιο. 

 • Αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών, καφέδων και βαριών τροφών, όπως λιπαρά, σοκολάτες και καρυκεύματα. Προτίμηση στις ελαφρές τροφές, λαχανικά και χυμούς. 

 • Λήψη αρκετών ποσοτήτων νερού. 

 • Χρήση συστημάτων κλιματισμού για δημιουργία ρεύματος αέρα ειδικά κατά τις ζεστότερες ώρες της μέρας. Κατά τη διάρκεια της νύκτας καλό είναι τα παράθυρα να μένουν ανοικτά. 

 • Πολλά και χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 • Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως βρέφη, ηλικιωμένους και εγκυμονούσες. Αν υπάρχει νεογέννητο στο σπίτι, συνίσταται να είναι ντυμένο ελαφρά. Να ζητούνται οδηγίες από τον Παιδίατρο σχετικά με τη λήψη υγρών. 

 • Άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως αναπνευστικά ή καρδιαγγειακά, καλό είναι να συμβουλεύονται τον γιατρό τους για τυχόν ειδικά μέτρα που πρέπει να λάβουν. 

 • Αποφύγετε όσο είναι δυνατό τη χρήση φούρνου και κουζίνας για να μην αυξηθεί περισσότερο η θερμοκρασία του σπιτιού σας. 

 • Μην αφήνετε ποτέ σε κλειστό αυτοκίνητο νήπια, ηλικιωμένους, κατοικίδια.

  ad2mobile

Ομάδες που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στις ψηλές θερμοκρασίες και στον ήλιο είναι τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι, οι παχύσαρκοι, τα άτομα που δεν είναι συνηθισμένα να εργάζονται σε περιβάλλον όπου επικρατεί πολλή ζέστη και υγρασία, οι καρδιοπαθείς, οι διαβητικοί, άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, νεφρική ανεπάρκεια, άτομα που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή όπως διουρητικά, κ.α.

Το Υπουργείο Υγείας καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τη χρονική περίοδο για την οποία εκδόθηκε προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και να παρακολουθούν τα ΜΜΕ για περαιτέρω ανακοινώσεις που πιθανόν να εκδοθούν από τα αρμόδια Τμήματα εάν παραστεί ανάγκη.

article 1