Θα αποφασίσει ως προς το ενδεχόμενο διάπραξης οποιωνδήποτε ποινικών αδικημάτων

Στον Γενικό Εισαγγελέα για οδηγίες αναμένεται να διαβιβαστούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, από την Αστυνομία,  μια σειρά από υποθέσεις που αφορούν παραβάσεις των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας για αντιμετώπιση της πανδημίας, από Μητροπολίτες, ιερείς και πιστούς κατά τη διάρκεια εκκλησιασμών.  
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Στέλιος Στυλιανού είπε ότι σήμερα διαβιβάστηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας ο αστυνομικός φάκελος της υπόθεσης του Μητροπολίτη Μόρφου, ενώ στο Αρχηγείο βρίσκεται ήδη και ο φάκελος της υπόθεσης του Μητροπολίτη Τριμυθούντος.
 
Είπε ότι οι φάκελοι θα διαβιβαστούν στη συνέχεια στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει ως προς το ενδεχόμενο διάπραξης οποιωνδήποτε ποινικών αδικημάτων.
 
Αναφορικά με το περιστατικό στην Μονή Αγίου Γεωργίου Σπηλαίων της κοινότητας Ερήμη, ο κ. Στυλιανού είπε ότι για την υπόθεση αυτή κατηγορήθηκαν γραπτώς είκοσι συνολικά πρόσωπα για παράβαση του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου και των σχετικών διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας.
 
Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα πρόσωπα αυτά είναι και ο ιερέας της Μονής και ο κοινοτάρχης της περιοχής.  

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ο κ. Στυλιανού δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι ο αστυνομικός φάκελος και αυτής της υπόθεσης διαβιβάστηκε σήμερα στο Αρχηγείο Αστυνομίας και ακολούθως θα διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες.
 
Ο κ. Στυλιανού είπε ότι για τα άτομα που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή της Μονής το απόγευμα της ίδιας μέρας και μετά την άφιξη της Αστυνομίας, ανοίχτηκε χωριστή υπόθεση.
 
Η διερεύνηση αυτής της υπόθεσης συνεχίζεται, είπε, σημειώνοντας ότι εναντίον αυτών των προσώπων διερευνώνται αδικήματα που αφορούν παράβαση του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου και άλλα αδικήματα. Όπως είπε, μέχρι στιγμής έχουν ανακριθεί για αυτή την υπόθεση πέραν των δέκα προσώπων και συνεχίζεται η συλλογή μαρτυρίας από την Αστυνομία. Ο φάκελος και αυτής της υπόθεσης θα διαβιβαστεί στο Αρχηγείο μετά την ολοκλήρωση της διερεύνησης, ανέφερε.    
 
Ο κ. Στυλιανού είπε, τέλος, ότι αύριο αναμένεται να διαβιβαστεί από το ΤΑΕ Λάρνακας στο Αρχηγείο Αστυνομίας και ο αστυνομικός φάκελος που αφορά στην υπόθεση που αφορά τον εκκλησιασμό στο Αβδελλερό.

ΚΥΠΕ - Γιώργος Μιχαήλ

 
10931
Thumbnail

Δεν εντοπίστηκε κανένα νέο κρούσμα στα κατεχόμενα, μετά από 1.103 διαγνωστικές εξετάσεις το τελευταίο 24ωρο, ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

ad1mobile

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

ad2mobile

Σε γραπτή του δήλωση ο «υπουργός υγείας» Αλί Πιλί αναφέρει ότι ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στα κατεχόμενα παραμένει στα 115, έχουν χάσει τη ζωή τους 4 άνθρωποι και 7 ασθενείς νοσηλεύονται.

(ΚΥΠΕ)

article 1