Συγκατάθεση Λευκωσίας στον διορισμό Στιούαρτ στη θέση Σπέχαρ

Συνέρχεται τη Δευτέρα το Εθνικό Συμβούλιο

Διπλωματικές πηγές επιβεβαίωσαν στο ΚΥΠΕ ότι η Λευκωσία έδωσε τη συγκατάθεσή της στον διορισμό του Καναδού Κόλιν Στιούαρτ ως του νέου Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, όπως είχε αναφερθεί και σε δημοσιεύματα στον κυπριακό Τύπο.
 
Σύμφωνα με τις διπλωματικές πηγές, η κυπριακή Κυβέρνηση έχει προσεγγιστεί επίσημα και έχει δώσει τη συγκατάθεσή της για τον διορισμό του Καναδού Κόλιν Στιούαρτ ως αντικαταστάτη της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ. Ο κ. Στιούαρτ υπηρετούσε προηγουμένως ως Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στη Δυτική Σαχάρα.

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τη Δευτέρα το πρωί τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για τις εξελίξεις που προκύπτουν μετά και τις συναντήσεις του στη Νέα Υόρκη.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ο Πρόεδρος θα ενημερώσει τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για τις εξελίξεις στο Κυπριακό που προέκυψαν μετά την τελευταία συνεδρία του Σώματος. Ειδική αναφορά θα γίνει στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος στη Νέα Υόρκη με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, αλλά και στην τριμερή συνάντηση με τον Αντόνιο Γκουτέρες και τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.
 
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης στην οποία θα προβεί ο Πρόεδρος για το αποτέλεσμα της συνάντησης με τον κ. Γκουτέρες και τον κ. Τατάρ θα γίνει και ενημέρωση για το τι συζητήθηκε και τι συμφωνήθηκε όσον αφορά τον διορισμό απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό.
 
Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου θα έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν τις δικές τους θέσεις και απόψεις, ανέφερε ο κ. Πελεκάνος.

(ΚΥΠΕ)

 
25688