Σύγκρουση Κούσιου-Νικόλα: H σελίδα 255 από το ενδιάμεσο πόρισμα

Αυτούσιο το κείμενο της σελίδας που αναφέρεται σε σύγκρουση συμφερόντων

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος απαντώντας σήμερα Σάββατο (15/5) στον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο επικαλέστηκε τη σελίδα 255 της ενδιάμεσης έκθεσης Μ. Νιλολάτου που αναφέρεται στον πρόεδρο του ΔΗΚΟ.

Η εν λόγω σελίδα αναφέρεται στη συμμετοχή στις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις αλλοδαπών πολιτών και επιχειρηματιών τριών δικηγόρων βουλευτών του ΔΗΚΟ του προέδρου Ν. Παπαδόπουλου, Γιώργου Κ. Γεωργίου και Πανίκου Λεωνίδου. Όπως αναφέρει συνδεδεμένα μαζί τους γραφεία υπέβαλαν αιτήσεις για λογαριασμό επενδυτών ή και επιχειρηματιών.

>>>Διαβάστε ακόμη: ΔΗΣΥ: O Nικόλας να διαβάσει καλά την ενδιάμεση έκθεση

Στη συνέχεια ο Νικόλας Παπαδόπουλος απαντά σε Κούσιο και δίνει επιστολή προς Ερευνητική, παραθέτοντας την σελίδα 225, καθώς από λάθος είχε αναφερθεί σε αυτήν αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας όμως ότι «διαβάζει με προσοχή τα πορίσματα και εκεί όπου υπάρχουν λανθασμένες αναφορές τις επισημαίνει με αδιάσειστα στοιχεία".

Συγκεκριμένα αναφέρει η σελίδα 255:

Ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων Βουλευτών

51. Η Ερευνητική Επιτροπή επιθυμεί να σημειώσει το γεγονός της συμμετοχής στις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών τριών δικηγόρων Βουλευτών, των κ.κ. Νικόλα Παπαδόπουλου, Γεώργιου Κ. Γεωργίου και Πανίκου Λεωνίδου, των οποίων συνδεδεμένα, ως φαίνεται, με αυτούς, δικηγορικά γραφεία υπέβαλαν αιτήσεις για λογαριασμό επενδυτών ή/και επιχερηματιών. Επιπλέον, ακόμα ένας Βουλευτής ο κ. Χρίστος Τζιοβάνη, φαίνεται να συνδέεται με εταιρεία ανάπτυξης γης. Η συμμετοχή των εν λόγω Βουλευτών αναμφίβολα δεν είναι παράνομη διότι κάτι τέτοιο δεν απαγορεύεται από οποιανδήποτε κείμενη νομοθεσία. Εντούτοις ενδεχομένως τίθενται θέματα ηθικής τάξεως για τη συμμετοχή των εν λόγω Βουλευτών στη διαδικάσία τροποποίησης του περί Αρχείου Πληθυσμού Νόμου καθώς και της ψήφισης των σχετικών Κανονισμών. Τέλος, μέσα από το ρεπορταζ το οποίο προέβαλε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, διαφαίνεται εκ πρώτης όψεως η εμπλοκή και του πρώην Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη.

Aυτούσια η  επίμαχη παράγραφος της σελίδας 255 στην οποία αναφέρεται ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος καλώντας τον Νικόλα Παπαδόπουλο να διαβάσει έχει ως εξής:

φ

 

 

 
27784