Σύκας- Μεταναστευτικό: Μέσο που λειτουργεί προληπτικά ο φράχτης

Ο φυσικός φράχτης δεν είναι η λύση του προβλήματος. Είναι και αυτό ένα μέσο που λειτουργεί προληπτικά, τόνισε ο κ. Σύκας

Συνεχίστηκε και σήμερα (7/7) στην Επιτροπή Εσωτερικών η συζήτηση του μεγαλύτερου ίσως προβλήματος, μετά το εθνικό μας πρόβλημα, το μεταναστευτικό, συζητώντας την αναγκαιότητα ή μη τοποθέτησης φυσικού φράχτη όπου ενδείκνυται για σκοπούς προστασίας, δήλωσε ο Βουλευτής κ. Νίκος Σύκας μετά την Επιτροπή Εσωτερικών.

Όπως ανέφερε, «οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και θα πρέπει όλους να μας προβληματίσουν, πέραν και πάνω είτε από πολιτικάντικες, είτε από πολιτικές τοποθετήσεις».

Ειδικότερα ο κ. Σύκας σημείωσε πως 31.000 αιτήσεις βρίσκονται υπό αξιολόγηση, εκ των οποίων 7.000 χιλιάδες έχουν απορριφθεί ενώπιον διοικητικού δικαστηρίου, ενώ άλλες 31.000 περίπου ακόμη χιλιάδες βρίσκονται στην επικράτεια μας ως παράνομοι.

Επιπρόσθετα, ανέφερε πως παρόλες τις προσπάθειες που γίνονται, είτε με την αύξηση των δικαστών στο διοικητικό δικαστήριο, είτε με την πρόσφατη ψήφιση πρόσληψης 300 ειδικών αστυφυλάκων επί της πράσινης γραμμής, όπως επίσης η πρόσληψη για την επίσπευση της αξιολόγησης των αιτήσεων για τους παράτυπους μετανάστες, η κατάσταση είναι τραγική. Και θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε και με εθνική υπευθυνότητα, αλλά και με προσωπική ευθύνη.

Σήμερα, σημείωσε, έγινε μια προσπάθεια εργαλειοποίησης, μπορώ να πω, από κάποιους για το θέμα του φυσικού εμποδίου. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. «Σε ένα πρόβλημα η ολιστική λύση του και δη στην προκειμένη περίπτωση, είναι σίγουρα η λύση του εθνικού μας προβλήματος. Όσο συνεχίζεται η εργαλειοποίηση από την Τουρκία και ειδικότερα από τις τουρκικές αερογραμμές, αυτό θα πρέπει πάντα να μας έχει σε εγρήγορση ώστε να παίρνουμε εκείνα τα επιπρόσθετα μέτρα που χρειάζονται για καθαρά προληπτικούς λόγους», υπογράμμισε.

«Ο φυσικός φράχτης δεν είναι η λύση του προβλήματος. Είναι και αυτό ένα μέσο που λειτουργεί προληπτικά», τόνισε ο κ. Σύκας.

Γι’ αυτο, ανέφερε, την ίδια στιγμή τα οποιαδήποτε προβλήματα, λογικά άπτονται της καθημερινότητας των κατοίκων των περιοχών όπου τοποθετήθηκαν ή θα τοποθετηθούν, έχουμε όλοι μας υποχρέωση να τα δούμε  και να τα λύσουμε.

«Από εκεί και πέρα θα παραμείνω στη θέση ότι το μεγάλο Εθνικό μεταναστευτικό πρόβλημα δεν θα λυθεί ούτε με πολιτικές, ούτε με πολιτικάντικες κορόνες, θα λυθεί μόνο με καθολική σύνεση και εν τη ενώσει η ισχύς», σημείωσε.

Δείτε την δήλωση Βουλευτή κ. Νίκου Σύκα μετά την Επιτροπή Εσωτερικών:

ΚΥΠΕ

 
27800