Συλλούρης για Al Jazeera:«Πράκτορας του εμφανίστηκε ως επενδυτής»

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, απαντά στην προαναγγελία δημοσιεύματος του Al Jazeera

ΓΡΑΦΕΙ Ο 
ΜΑΡΙΟΣ ΑΔΑΜΟΥ

Για προσπάθεια παγίδευσης τόσο του ιδίου όσο και του Βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χριστάκη Τζιοβάνη, καθώς και του κυπριακού συστήματος, από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Al Jazzera, έκανε λόγο σήμερα (12/10) ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, σχολιάζοντας τις νέες αποκαλύψεις του πρακτορείου αναφορικά με τις Πολιτογραφήσεις.

>>>> Διαβάστε επίσης: Όμιλος Giovani: Ενδεχόμενο κατασκοπίας / Τους καταγγείλαμε από τη 1η μέρα <<<<<

Όπως είπε, πράκτορας του πρακτορείου εμφανίστηκε ως επενδυτής και πλησίασε σχετικά την εταιρεία του Βουλευτή Χριστάκη Τζιοβάνη, Giovani Group, σημειώνοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ είχαν από την αρχή υποψίες πως το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν ήταν και τόσο αξιόπιστο.

Μάλιστα, ο κ. Συλλούρης απεκάλυψε πως το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει αναφερθεί και καταγγελθεί στις κυπριακές αρχές.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής με τον εν λόγω πράκτορα-επενδυτή συναντήθηκαν σε κοινωνική συνεύρεση-γεύμα στο σπίτι του Βουλευτή του ΑΚΕΛ στην παρουσία και άλλων δύο προσώπων στις 26 Οκτωβρίου 2019.

Πριν από την συνάντηση, πρόσθεσε, ο κ. Τζιοβάνης του είχε εκφράσει τις υποψίες του πως το εν λόγω πρόσωπο δεν ήταν πραγματικός επενδυτής και ότι αυτό επιβεβαιώθηκε κατά την διάρκεια της συνομιλίας που είχαν, αφού, όπως εξήγησε, το εν λόγω πρόσωπο αρνιόταν συνεχώς να δώσει πληροφορίες για την ταυτότητά του.

Μετά από αρκετή πίεση, συνέχισε ο κ. Συλλούρης, ο «επενδυτής» τους ανέφερε πως ήταν καταδικασμένος από τις κινεζικές αρχές κι ότι είχε διαφύγει στο Χονγκ Κονγκ, σημειώνοντας πως «όταν τον ρώτησα περισσότερα πράγματα, αρνήθηκε να απαντήσει, τότε ήταν ξεκάθαρο ότι επρόκειτο για κάτι περίεργο και είπα στον κ. Τζιοβάνη ότι ο συγκεκριμένος πρέπει να καταγγελθεί».

Η καταγγελία, συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής έγινε την πρώτη εργάσιμη μέρα μετά την αργία της 28ης Οκτωβρίου και δη στις 29 Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα, ο κ. Συλλούρης διερωτήθηκε ποια η σκοπιμότητα κρύβεται πίσω από την αποκάλυψη της συγκεκριμένης συνάντησης, ένα χρόνο μετά την πραγματοποίησή της.

«Δεν ξέρω τι σκοπιμότητες κρύβονται πίσω από αυτό, όμως, πρέπει να πω ότι την ώρα που καταγγέλλεται η Κύπρος, το Al Jazzera, διαφημίζει τα κατεχόμενα ως μέρος για επενδύσεις», συνέχισε.

Επιπρόσθετα ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως, «μετά που αποκαλύφθηκε έκανα και καταγγελία στην Νομική Υπηρεσία και αναμένω να κινηθούν σύντομα».

Δείτε το νέο βίντεο του Al Jazeera:

Να υπενθυμίσουμε πως το Καταριανών συμφερόντων Ειδησεογραφικό Πρακτορείο Al Jazeera προανήγγειλε την Κυριακή το απόγευμα μέσω twitter δεύτερο γύρο αποκαλύψεων για το θέμα των Χρυσών Διαβατηρίων της Κύπρου. 

 

 
25089