Συμφωνημένο Brexit επιθυμούν Κύπρος-Ιρλανδία

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιρλανδό ομόλογό του

Για τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά το Brexit συζήτησαν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου της Ιρλανδίας, Σάιμον Κόβενι.
 
Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Σαμουήλ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως ο κ. Χριστοδουλίδης είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Κόβενι, με πρωτοβουλία του τελευταίου.
 
Όπως είπε ο κ. Σαμουήλ, στο πλαίσιο της συνομιλίας τους οι δύο Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επαναβεβαιώνοντας την κοινή προσήλωσή τους στην επίτευξη εύτακτης εξόδου, η οποία θα είναι προς το συμφέρον τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και του Ηνωμένου Βασιλείου.

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ BREXIT ΕΔΩ <<<

Σύμφωνα με τον κ. Σαμουήλ, οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν ότι αυτό διασφαλίζεται μέσω της Συμφωνίας Αποχώρησης που έχουν ήδη διαπραγματευθεί οι 27 με το Ηνωμένο Βασίλειο, και η οποία περιλαμβάνει δεσμεύσεις για προστασία της Συμφωνίας της Μεγάλης Παρασκευής και της ειρηνευτικής διαδικασίας στην Ιρλανδία καθώς και της Ενιαίας Αγοράς της ΕΕ.
 
Οι κύριοι Χριστοδουλίδης και Κόβενι συζήτησαν επίσης, ανέφερε ο κ. Σαμουήλ, για τις εξελίξεις και προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, μια περιοχή ιδιαίτερης σημασίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΚΥΠΕ - Μαρία Κονιώτου
 

 
27106