Συνάντηση ΑΚΕΛ με κατεχόμενους Δήμους - Τι συζήτησαν

Ποιοι παρευρέθηκαν

Συνάντηση με την Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων είχε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σήμερα Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Νεοκλής Συλικιώτης, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και ο Σταύρος Γερολατσίτης, επικεφαλής του Γραφείου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ.

Ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ ενημέρωσε την αντιπροσωπεία των Κατεχόμενων Δήμων για το Κυπριακό και τις διαχρονικές θέσεις αρχών του Κόμματος για λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, ενόψει και της Τριμερούς Συνάντησης των δύο ηγετών στο Βερολίνο, στις 25 Νοεμβρίου.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία των Κατεχόμενων Δήμων έθεσε τα ζητήματα και προβλήματα που απασχολούν τους Κατεχόμενους Δήμους και κατ’ επέκταση τον προσφυγικό κόσμο, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα σύστασης ταμείου αλληλεγγύης, ως μέτρο αντιμετώπισης του ξεπουλήματος των περιουσιών στα κατεχόμενα. Επίσης, έθεσαν το θέμα των εκ μητρογονίας προσφύγων, την καθυστέρηση που παρατηρείται στην παραχώρηση του κονδυλίου διαφώτισης για τους κατεχόμενους Δήμους, το πρόβλημα της υποστελέχωσης των κατεχόμενων δήμων καθώς και άλλα σημαντικά  ζητήματα που απασχολούν τους κατεχομένους Δήμους.

Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ διαβεβαίωσε ότι θα συμβάλει στο μέτρο των δυνατοτήτων του για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

 
27720