Συνάντηση Αναστασιάδη - Πούτιν στην Κίνα την ερχόμενη βδομάδα

Οι πρόεδροι Κύπρου - Ρωσίας θα συζητήσουν Κυπριακό, διμερείς σχέσεις και διεθνή θέματα

Συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαδιμίρ Πούτιν θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης την ερχόμενη εβδομάδα στην Κίνα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του ΚΥΠΕ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, είπε ότι τη Δευτέρα το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχωρεί για την Κίνα ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της χώρας, όπου, εκτός από τη σημαντική διεθνή διάσκεψη στην οποία θα συμμετάσχει (Belt and Road Forum), θα έχει και διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κίνας αλλά και συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

 

Ερωτηθείς τί θα συζητήσει με τον Ρώσο Πρόεδρο, ο κ. Προδρόμου είπε ότι η συζήτηση θα περιλαμβάνει το Κυπριακό, τις διμερείς σχέσεις και διεθνή θέματα και η συνάντηση εντάσσεται στις ενέργειες του Προέδρου με όλα τα μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ στο πλαίσιο των προσπαθειών για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και του ρόλου που επιζητούμε να διαδραματίσει το ΣΑ του ΟΗΕ σε μια ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού.

Αύριο θα δοθούν, είπε, περισσότερες πληροφορίες για την επίσκεψη.

Ο Πρόεδρος αναμένεται να επιστρέψει στην  Κύπρο την Κυριακή.
 
ΚΥΠΕ

 
3160
Thumbnail

Στα κατεχόμενα βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης ο Τούρκος Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού Νουρί Έρσοϊ, σύμφωνα με την ηλεκτρονική «Κίπρις Πόστασι».
 
Όπως αναφέρεται, σήμερα ο κ. Έρσοί θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με τους «υπουργούς παιδείας» Ναζίμ Τσαβούσογλου και «υπουργό τουρισμού» Ουνάλ Ουστάλ.
 
Ο Τούρκος Υπουργός αναμένεται να αναχωρήσει από τα κατεχόμενα αύριο το απόγευμα.

ad1mobile
article 1