Συνάντηση Μητσοτάκη - Νικόλα Παπαδόπουλου / Τι συζήτησαν

Το Κυπριακό συζήτησαν Πρωθυπουργός Ελλάδας και Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη είχε σήμερα (8/3) στην Αθήνα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν το Κυπριακό.
 
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός επεσήμανε το διαρκές ενδιαφέρον της Ελλάδας για την Κύπρο και για το Κυπριακό, ενόψει της άτυπης πενταμερούς συνάντησης που θα λάβει χώρα στη Γενεύη, στα τέλη Απριλίου.

ΒΩΨΑΕΔςΔςΑΔςΔ
 
Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι το πλαίσιο επίλυσης του Κυπριακού, που δεσμεύει όλες τις πλευρές, είναι αυτό που ορίζουν τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.
 
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός επανέλαβε την πάγια θέση της Ελλάδας ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την επίλυση του Κυπριακού είναι η κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των Εγγυήσεων και των δικαιωμάτων επέμβασης, καθώς και η πλήρης και ταχεία απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων από τη Μεγαλόνησο.
 
Από την πλευρά του, ο Νικόλας Παπαδόπουλος τόνισε ότι η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις εξελίξεις στο Κυπριακό και υπογράμμισε ότι επανέλαβε τη θέση του κόμματός του ότι θα πρέπει ο ΓΓ του ΟΗΕ να ξεκαθαρίσει τη βάση της λύσης του Κυπριακού. Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος ανέπτυξε στον κ,. Μητσοτάκη την πρόταση του ΔΗΚΟ για τη σύσταση ενός Ανώτατου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου, καθώς, όπως είπε, η Τουρκία αντιμετωπίζει τις δύο χώρες μας ως ενιαίο εχθρό.

KYΠΕ

 
24537