Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Εσθονίας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Κυπριακό, τουρκικές προκλήσεις, Ουκρανικό, διμερείς σχέσεις στο επίκεντρο της συζήτησης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη την Εσθονία, είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της χώρας κ Άλαρ Καρίς.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Άντρη Αναστασιάδη, έφτασε το πρωί στο Προεδρικό Γραφείο (Kadriorg), στο Ταλίν, όπου έτυχε επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο Καρίς και τη σύζυγο του, με στρατιωτικό άγημα να αποδίδει τιμές. Έγινε ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων και στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών του Προεδρικού Γραφείου.

Ακολούθησε κατ΄ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων και στη συνέχεια διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό και οι συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι διμερείς σχέσεις και τρόποι περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας Κύπρου - Εσθονίας.

Απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσεις προς τιμή του ιδίου και της συζύγου του το προεδρικό ζεύγος της Εσθονίας.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συνοδεύουν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος, ο Υφυπουργος παρά τω Προέδρω κ. Κυριάκος Κούσιος, ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Εσθονία, με έδρα το Ελσίνκι, κ. Δημήτρης Σαμουήλ και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί, πριν από τη συνάντηση των δύο Προέδρων, πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Γραφείο η τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων του νέου Πρέσβη της Δημοκρατίας στο Ταλίν κ. Σαμουήλ, στον Πρόεδρο Καρίς και αμέσως μετά ακολούθησε η επίσημη τελετή υποδοχής του Προέδρου Αναστασιάδη.  

 
27784