Συνεχίστηκε ο εμβολιασμός σε έξι στέγες ευγηρίας σήμερα

Ο εμβολιασμός παρέχεται μέσω κινητών μονάδων κατάλληλα στελεχωμένων Ιατρικό προσωπικό

Απόλυτα επιτυχής είναι η πρώτη φάση του πλάνου εμβολιασμού για την COVID-19, η οποία ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες, σημειώνεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας. Στη φάση αυτή περιλαμβάνονται οι διαμένοντες και προσωπικό οίκων ευγηρίας και ιδρυμάτων χρόνιων παθήσεων ενηλίκων, όπως αναφέρεται.

Σήμερα (8/1) συνεχίστηκε ο εμβολιασμός σε έξι στέγες, τρεις από τις οποίες σε ορεινές περιοχές του Τροόδους (Πελένδρι, Κυπερούντα και Φοινί).

Ο εμβολιασμός παρέχεται μέσω κινητών μονάδων κατάλληλα στελεχωμένων από Επισκέπτριες Υγείας, Νοσηλευτή και Ιατρό.

>>>Διαβάστε ακόμη: Β΄φάση Εμβολιασμού: 527 πολίτες άνω των 80 έκαναν το εμβόλιο

Σε σημερινές (8/1) τους δηλώσεις πολίτες που εμβολιάστηκαν εξέφρασαν την χαρά τους για το γεγονός ότι γι’ αυτούς η πανδημία βρίσκεται στην αρχή του τέλους της:

«Νιώθω πολύ καλά που έβαλα το εμβόλιο, είμαι ευχαριστημένη», είπε χαρακτηριστικά η κα Γαλάτεια, ηλικίας 100 ετών. Χαμόγελα αισιοδοξίας και από άλλους ηλικιωμένους, οι οποίοι δήλωσαν εξοικειωμένοι με την χορήγηση εμβολίων.

Η εθνική προσπάθεια για να εκμηδενιστεί ο ιός από τη χώρα μας συνεχίζεται. Το πλάνο εμβολιασμού έρχεται να ανακουφίσει κατά προτεραιότητα χιλιάδες ηλικιωμένους, των οποίων οι ζωές βρίσκονται σε μόνιμη απειλή. Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών λόγω της αυξημένης κινητικότητας της εορταστικής περιόδου.

Τις επόμενες βδομάδες αναμένεται ότι θα συνεχιστεί η διαδικασία παραλαβής περίπου 6,800 δόσεων εμβολίων της Pfizer ανά εβδομάδα, ενώ, στη φαρέτρα του Υπουργείου αναμένεται από την επόμενη βδομάδα να προστεθούν εμβόλια της Εταιρείας Moderna. 

Με την ολοκλήρωση του εμβολιασμού των ατόμων ηλικίας άνω των 80 ετών, ακολουθεί ο εμβολιασμός των ατόμων ηλικίας άνω των 75 ετών.

 

 
27800