Συνεχίζεται η κόντρα Σιζόπουλου - Βαρνάβα

Νέα πυρά

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα, δήλωσε σήμερα ότι ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, ανθυποψήφιος του στις εσωκομματικές εκλογές, «μετέτρεψε το κόμμα σε εταιρεία που η μόνη της έγνοια είναι να λυμαίνεται την περιουσία και τα χρήματα της ΕΔΕΚ, φλερτάρει αδιαμφισβήτητα με την Κυβέρνηση και προσπάθησε να συγκαλύψει άτομο που εξέδιδε επιταγές του Κινήματος για τις επιχειρήσεις του», ενώ είπε ότι με το τέλος της θητείας του "θα παραδώσει αντί κόμμα, απόρριμμα".
 
Σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Ιδρυμα Λυσσαρίδη, ο Γιώργος Βαρνάβα, είπε ο Μαρίνος Σιζόπουλος  «αποξένωσε το οίκημα της Πάφου και την Πολυκατοικία Λυσσαρίδη, χωρίς να παρουσιάσει τις συμφωνίες ενώπιον οποιουδήποτε συλλογικού οργάνου του Κινήματος, επιχειρεί αντιδεοντολογικά και παράνομα να αλλοιώσει τη βούληση των ΕΔΕΚιτών για διαφανή και δίκαιη εκλογή της ηγεσία τους και περιφρονεί τα μέλη και τα θεσμικά όργανα του Κινήματος».
 
Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, «μηχανεύεται τρόπους για καθορισμό των εκλογικών αποτελεσμάτων και πολλές φορές σε βάρος των ιδίων των υποψηφίων του Κινήματος, αδιαφορεί για τους Συλλόγους, τις Τοπικές Οργανώσεις, τις Επαρχιακές Επιτροπές και για τις αποφάσεις του Πολιτικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής και έχει εκχωρήσει δικές του αρμοδιότητες σε διορισμένους εμμίσθους οι οποίοι λειτουργούν αναρμόδια επιβάλλοντας με το έτσι θέλω την βούληση τους».
 
Ο κ. Βαρνάβα καταλόγισε στον Μαρίνο Σιζόπουλο ότι «έχει οδηγήσει την ΕΔΕΚ σε μη αναστρέψιμη βλάβη από την μυωπική εσωστρέφεια, την οποία ο ίδιος παράγει και συντηρεί, στερεί το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης και βούλησης από το πιο αγνό κομμάτι του Κινήματος μας, τη Νεολαία μας και υποστηρίζει ψευδώς ότι παρέλαβε απόκομμα αντί κόμμα».
 
«Με το τέλος της θητείας του όμως, θα παραδώσει αντί κόμμα, απόρριμμα», είπε ο Γιώργος Βαρνάβα ο οποίος ανέφερε ότι «το κόμμα μας, η ΕΔΕΚ βρίσκεται σε κίνδυνο, όχι από εξωτερικές επιβουλές ή συνωμοσίες, αλλά από τον κίνδυνο της πλήρους κατάρρευσης εκ των έσω από τα σοβαρά λάθη, τις παρατυπίες, τις παρανομίες, τις εμμονές, την αναβλητικότητα, την αδυναμία και την μη επαρκή ενασχόληση του κ. Σιζόπουλου με το Κίνημά μας».
 
Ο πρώην Βουλευτής της ΕΔΕΚ υποστήριξε, επίσης, ότι «για πέντε ολόκληρα χρόνια ο Μαρίνος Σιζόπουλος κατείχε αντικαταστατικά το Μητρώο Μελών του Κινήματος αντί του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής  και δικαιολογεί τη συγκεκριμένη αντικαταστατική πράξη με δήθεν απόφαση του Πολιτικού Γραφείου, αποκρύβοντας το γεγονός ότι κανένα ΠΓ δεν έχει το δικαίωμα να καταστρατηγήσει το Αρθρο 14 (3) και 31 (γ) (i) του Καταστατικού του Κινήματος».
 
Για το επικαιροποιημένο Μητρώο Μελών του Κινήματος, ο κ. Βαρνάβα είπε ότι «αντικαταστατικά και παράτυπα δεν τέθηκε ποτέ για έγκριση από το Πολιτικό Γραφείο βάσει του Αρθρου 14, παράγραφος 2 του Καταστατικού του Κινήματος, ενώ φαίνεται να διαγράφηκαν αντικαταστατικά και παράτυπα ιστορικά στελέχη του Κινήματος».
 
Στα ιστορικά στελέχη του Κινήματος συγκαταλέγονται «στενά συγγενικά πρόσωπα του τιμημένου μας ηγέτη Βάσου Λυσσαρίδη, αλλά και απλά μέλη που ποτέ δεν ζήτησαν να διαγραφούν, γιατί είχαν απλά διαφορετική άποψη από τον κ. Σιζόπουλο, κάτι που συμβαίνει μόνο στα δικτατορικά και απολυταρχικά καθεστώτα», ανέφερε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΔΕΚ.
 
Διερωτήθηκε «ποια καταστατική πρόνοια δίνει το δικαίωμα στο Διευθυντή του Κινήματος να παρεμβαίνει στο Μητρώο Μελών εγγράφοντας και διαγράφοντας μέλη» και γιατί ο Μαρίνος Σιζόπουλος και οι συνεργάτες του δεν αποδέχονται το αίτημα του, «ώστε να συγκριθεί αυτό το μητρώο,  με το μητρώο που κρατά ο Γραμματέας της ΚΕ και το οποίο παρέλαβε από τον προκάτοχο του τον Μάιο του 2017 και το οποίο περιέχει 9532 μέλη;».
 
«Μήπως ο κ. Σιζόπουλος φοβάται την αποκάλυψη της πλαστογραφίας;» διερωτήθηκε ο Γιώργος Βαρνάβα θέτοντας και το ερώτημα «γιατί ο Μαρίνος Σιζόπουλος δεν αποδέχτηκε την ενωτική πρόταση μου για διεξαγωγή του Εκλογικού Συνεδρίου με βάση το Μητρώο Μελών του Μαΐου του 2017, ώστε να αποφευχθούν τα παρατράγουδα που έπονται στις Επαρχιακές Συνδιασκέψεις, όπως και στο Παγκύπριο Εκλογικό Συνέδριο».
 
Χαρακτήρισε τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην ΕΔΕΚ, «θλιβερή» η οποία «φανερώνει πλήρη αποϊδεολογικοποίηση του Κινήματος ενώ οι μόνοι όροι που επικρατούν σήμερα στην ΕΔΕΚ είναι απολίτικοι όπως υπεξαίρεση, παραποίηση, περιφρόνηση, αντικαταστατικότητα, εκφοβισμός και άλλα».
 
Ο Γιώργος Βαρνάβα κατηγόρησε τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ ότι «ευθύνεται για τη βαθιά εσωστρέφεια στην οποία έχει περιέλθει σήμερα το Κίνημα και κανένας άλλος» και τον κάλεσε «να μην ρίχνει τις ευθύνες σε άλλους για τα δικά του λάθη». 
 

Κάλεσε τον κάθε ΕΔΕΚίτη και ΕΔΕΚίτισσα, «να αναλογιστεί όλες τις θλιβερές ειδήσεις που έχουν περιέλθει στην αντίληψή τους» και με την ψήφο τους να "απαλλάξουν την ΕΔΕΚ" από τον νυν Πρόεδρο της.
 
Καταλήγοντας και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Βαρνάβα είπε ότι έχει προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία για τα όσα καταλογίζει στον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ και αναμένεται η σχετική γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα επί της υπόθεσης αυτής.

Απάντηση Σιζόπουλου - Δεν θα ακολουθήσω αυτό τον κατήφορο

Απάντηση στις δηλώσεις του Γ. Βαρνάβα έδωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

Αυτούσια η απάντηση:

Την ώρα που η πατρίδα μας διανύει δύσκολες στιγμές στο κυπριακό, την ώρα που οι πολίτες αγωνίζονται καθημερινά για να επιβιώσουν συνεπεία της οικονομικής κρίσης και των επιπτώσεων της πανδημίας, ο κ. Γ. Βαρνάβα, τον οποίο η ΕΔΕΚ εξέλεξε για τρεις ολόκληρες θητείες ως βουλευτή, επέλεξε για ακόμα μια φορά να διασύρει με αναλήθειες και ατεκμηρίωτες κατηγορίες το τιμημένο κόμμα της ΕΔΕΚ που δίνει καθημερινό αγώνα για ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Μάλιστα έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει την ΕΔΕΚ που καθημερινά δικαιώνεται για τους αγώνες της στο Κυπριακό και το ΓεΣΥ ως «απόρριμμα».
 
Τον αφήνω στην κρίση των πολιτών και του κόσμου της ΕΔΕΚ.

Δεν θα ακολουθήσω αυτό τον κατήφορο.

(ΚΥΠΕ)

 
25064