Συσκέψεις στο Προεδρικό για την Παιδεία & τον Αθλητισμό σήμερα

Ο ΠτΔ συναντάται με ΥΠΠΑΝ, εκπαιδευτικές οργανώσεις, και εκπρόσωπους του Αθλητισμού

Σύσκεψη με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, ΟΕΛΜΕΚ, και στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομου Προδρόμου, θα έχει στις 10.15, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
 
Σε χθεσινοβραδινό του διάγγελμα σε ό,τι αφορά τον τομέα της παιδείας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι δίδοντας προτεραιότητα στην ανάγκη επαρκούς προετοιμασίας των τελειόφοιτων των δημόσιων και ιδιωτικών σχολών μέσης εκπαίδευσης, αποφασίστηκε η επιστροφή τους στις σχολικές μονάδες από τις 11 Μαΐου.
 
Νοείται, συνέχισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, πως μέχρι της πλήρους επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων θα συνεχίσει η τηλεκπαίδευση.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Εξάλλου, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου θα δώσει στις 14.00 σήμερα συνέντευξη Τύπου, στο Υπουργείο Παιδείας, με σκοπό να παραθέσει λεπτομέρειες για τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, σε σχέση με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και των θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου του.
 
Σύσκεψη για τον αθλητισμό θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Προεδρικό
Σύσκεψη για τον αθλητισμό πραγματοποιείται, στις 11.30, στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομου Προδρόμου.

>>>Διαβάστε ακόμη: Αυτά θα γίνουν αναλυτικά στις 2 φάσεις - Τι ανακοινώθηκε<<<

 Στη σύσκεψη θα παρευρεθούν ομοσπονδίες για ατομικά και ομαδικά υπαίθρια αθλήματα και εκπρόσωποι του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ), της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ), της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ), της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου (ΚΟΕΑΣ), της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΚΕΠΕ), του Συνδέσμου Προπονητών, του Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών (ΠΑΣΠ), καθώς και ο Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα Αθλητισμού, Φοίβος Ζαχαριάδης.
 
Στο χθεσινοβραδινό του διάγγελμά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είπε σε ότι από τις 4 Μαΐου, επιτρέπεται η χρήση ανοιχτών ή υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων για αθλητές και αθλήτριες υψηλών επιδόσεων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.
 
Πρόσθεσε ότι από την 18η Μαΐου επιτρέπονται οι προπονήσεις ομαδικών αθλημάτων μόνο σε ανοιχτούς χώρους, με βάση τα πρωτόκολλα που θα εκδοθούν από το Υπουργείο Υγείας.
 
 Σημειώνεται, είπε, ότι και στις δύο κατηγορίες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων δεν επιτρέπεται η χρήση αποδυτηρίων, γυμναστηρίων ή άλλων κλειστών συναφών υποδομών.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι επιτρέπεται η ατομική άσκηση (περπάτημα, κολύμβηση στη θάλασσα, ποδηλασία κ.τ.λ.), σε ανοιχτούς χώρους, σε πεζοδρόμους και πεζοδρόμους εντός πάρκων, εφόσον δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα, ενώ εξαιρούνται από τον εν λόγω περιορισμό τα ανήλικα τέκνα.
 
Ωστόσο, σημείωσε, πάρκα, παιχνιδότοποι και άλλοι ανοιχτοί χώροι παραμένουν κλειστοί.
 
Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κολύμβησης Αλέξανδρος Χριστοφόρου, σε ανακοίνωση του, αναφέρει ότι στη σύσκεψη δεν έχουν προσκληθεί οι Πρόεδροι όλων των αθλητικών ομοσπονδιών και θα ήθελαν να γνωρίζουν το γιατί δεν προσκλήθηκαν.

ΚΥΠΕ

 
27720