Τα 4 μέτρα κατά Τουρκίας που εισηγείται στην ΕΕ ο Λ. Χριστοφόρου

Ο Ευρωβουλευτής ζήτησε όπως το θέμα της Αμμοχωστού συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

Εισήγηση για συζήτηση του θέματος της Αμμοχώστου στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, υπέβαλε σήμερα (15/9) ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ, Λευτέρης Χριστοφόρου, ζητώντας, ταυτόχρονα, αυστηρές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας.

Μάλιστα, ο κ. Χριστοφόρου τόνισε την ανάγκη όπως, η Ευρωπαϊκή Ένωση λάβει άμεσα τα εξής τέσσερα μέτρα εναντίον της Τουρκίας:

  • Ούτε ένα Ευρώ βοήθειας από την Ε.Ε., προς Τουρκία
  • Εμπάργκο όπλων προς τη Τουρκία
  • Πάγωμα της Τελωνειακής Ένωσης Τουρκίας – Ε.Ε.
  • Διασφάλιση και προάσπιση της κυριαρχίας των χωρών μελών της Ε.Ε. έναντι της Τουρκικής Επιθετικότητας.

Ειδικότερα, σε ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου, για τις Τουρκικές Προκλήσεις, τόνισε πως, «οι εγκληματικές ενέργειες της Τουρκίας συνεχίζουν σε βάρος δύο χωρών μελών της, της Κύπρου και της Ελλάδας και αυτές οι ενέργειες στρέφονται ευθέως εναντίον και της ίδιας της Ε.Ε., αφού παραβιάζει τα ίδια τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. και τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

>>> Διαβάστε επίσης: Αθήνα: Έτοιμη για επανεκκίνηση διερευνητικών επαφών με Τουρκία <<<

Αποδεικνύεται περίτρανα, για μία ακόμη φορά, υπέδειξε ότι η Τουρκία δεν καταλαβαίνει από λόγια, διακηρύξεις και ψηφίσματα. «Η Τουρκία και η τουρκική επιθετικότητα αναχαιτίζονται μόνο με αυστηρές κυρώσεις και με σκληρά μέτρα από την Ε.Ε. εναντίον της Τουρκίας», συνέχισε.

«Θέλω να σας θυμίσω ότι παρά τη διεθνή κατακραυγή, τις αντιδράσεις του Ευρωκοινοβουλίου και της ΕΕ, η Τουρκία περιφρόνησε τους πάντες και ‘εν μια νυκτί’, μετέτρεψε σε τζαμί, το Οικουμενικό Σύμβολο του Χριστιανισμού, την Αγία Σοφία», συμπλήρωσε υπενθυμίζοντας ακόμη ότι «η Πατρίδα μου, η Κύπρος χώρα μέλος της Ε.Ε., βρίσκεται κάτω από τη βάρβαρη τουρκική κατοχή και η Τουρκία συνεχίζει να μην αποδέχεται απόσυρση των 40.000 ατομικών τουρκικών στρατευμάτων και να οδηγηθούμε σε λύση του Κυπριακού Προβλήματος».

«Έτσι η Τουρκία και ο κατοχικός στρατός, μας εμποδίζουν να ασκήσουμε το αναφαίρετο πανανθρώπινο δικαίωμα μας, να επιστρέψουμε στη κατεχόμενη γη μας και στις πατρογονικές μας εστίες», τόνισε υπενθυμίζοντας ακόμη πως «η Τουρκία δεν σεβάστηκε καμία συμφωνία και συνθήκη της Ε.Ε., παραβίασε όλες τις αρχές και αξίες της Ε.Ε. και μέχρι σήμερα, ως ήταν δεσμευμένη από τη συμφωνία ένταξης με την Ε.Ε., δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία».

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο κ. Χριστοφόρου τόνισε πως «οφείλω να σας προειδοποιήσω ότι η Τουρκία απειλεί με Εποικισμό τη κατεχόμενη Πόλη μου, τη Πόλη της Αμμοχώστου. Απειλεί να ανοίξει τη Κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου, παραβιάζοντας τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου και της Ε.Ε.».

«Για αυτό, κύριε Πρόεδρε, αγαπητοί συνάδελφοι, σας καλώ σήμερα να ενεργήσετε άμεσα, για να αποτρέψουμε τη νέα εγκληματική ενέργεια της Τουρκίας σε βάρος της Αμμοχώστου», είπε και συνέχισε: «Έτσι κύριε Πρόεδρε σας ζητώ και κάνω έκκληση, τόσο σε εσάς όσο και σε όλες τις πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου να προχωρήσετε άμεσα στην υιοθέτηση της Πρότασης μου για εγγραφή και συζήτηση του Θέματος της Αμμοχώστου στην επόμενη Ολομέλεια, τώρα γιατί αύριο θα είναι πολύ αργά».

Σήμερα, υπογράμμισε ο κ. Χριστοφόρου, «μας παρακολουθούν 450 εκατομμύρια Ευρωπαίων Πολιτών που απαιτούν από εμάς να κάνουμε το Χρέος μας προς την ίδια την Ιστορία της Ε.Ε. που θεμελιώθηκε στις Αρχές και Αξίες της Αλληλεγγύης, της διασφάλισης της Ειρήνης και της Σταθερότητας μας».

«Είναι καθήκον μας, να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα των Ευρωπαίων Πολιτών και να προασπιστούμε τις Αρχές και την αποστολή της Ε.Ε.», επεσήμανε υποδεικνύοντας πως «η Αλληλεγγύη δεν είναι μόνο λόγια. Η Αλληλεγγύη στις χώρες μέλη από την Ε.Ε., είναι πράξεις Έτσι οραματίστηκαν την Ε.Ε. οι Θεμελιωτές της Ε.Ε.».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Τώρα, συνέχισε ο Ευρωβουλευτής, «είναι η ώρα των Πράξεων και οφείλει η ΕΕ άμεσα να κινηθεί σε Τέσσερις Πυλώνες για να προασπιστεί η Ε.Ε. την κυριαρχία και την Αξιοπρέπεια της, απέναντι στη Τουρκική Απειλή:

  • Πρώτον, ούτε ένα ευρώ στην Τουρκία: Δεν παραχωρείται ούτε ένα Ευρώ στη Τουρκία Δεν μπορεί την ώρα που η ΕΕ χρηματοδοτεί τη Τουρκία, η Τουρκία να εφαρμόζει τη Πολιτική των Κανονιοφόρων.
  • Δεύτερον, εμπάργκο όπλων στην Τουρκία: Είναι αδιανόητο χώρες μέλη να συνεχίζουν να πωλούν όπλα στη χώρα που απειλεί χώρες μέλη Ούτε μία σφαίρα στη Τουρκία που είναι βέβαιο ότι θα τη χρησιμοποιήσει η Τουρκία για να εξοντώσει Ευρωπαίους Πολίτες
  • Τρίτον, άμεσο πάγωμα της Τελωνειακής Ένωσης Τουρκίας-ΕΕ
  • Τέταρτον, η ΕΕ να διασφαλίσει την κυριαρχία των χωρών-μελών: Τα σύνορα της Κύπρου και Ελλάδας είναι και σύνορα της Ε.Ε. Έχει καθήκον η Ε.Ε. να προασπισθεί τη Κυριαρχία της, τα συμφέροντα της, τις χώρες μέλη», τόνισε.

«Μόνο έτσι η Αλληλεγγύη εκφράζεται αποτελεσματικά στη πράξη. Αυτή την Αλληλεγγύη από την ΕΕ δεν την ζητούμε μόνο αλλά τη Δικαιούμαστε», κατέληξε ο κ. Χριστοφόρου.
 

 
22370