Τα Φυλακισμένα Μνήματα & τον Τύμβο επισκέφθηκε η Σακελλαροπούλου

Με επισκέψεις σε Φυλακισμένα Μνήματα και Τύμβο η Σακελλαροπούλου τίμησε μνήμη πεσόντων για ελευθερία 

Την μνήμη όσων έπεσαν για την ελευθερία της Κύπρου τίμησε σήμερα η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία επισκέφθηκε τα Φυλακισμένα Μνήματα και τον Τύμβο Μακεδονίτισσας, όπου κατέθεσε στεφάνια.

Σε δήλωσή της, η κ. Σακελλαροπούλου ανέφερε πως "με βαθιά συγκίνηση τιμάμε σήμερα τους ανδρείους που έπεσαν για την ελευθερία της Κύπρου. Ελάχιστο χρέος στη μνήμη τους είναι να αγωνιστούμε με ακλόνητη πίστη και επιμονή για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και την επανένωση της Κύπρου".

Στα Φυλακισμένα Μνήματα την κ. Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Έμιλυ Γιολίτη. Στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές και έγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Ακολούθως τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, έγινε κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Στη συνέχεια έγινε περιήγησή της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και της αντιπροσωπείας που την συνοδεύει στον χώρο.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

Μετά τα Φυλακισμένα Μνήματα, η κ. Σακελλαροπούλου και η συνοδεία της μετέβησαν στον Τύμβο Μακεδονίτισσας όπου η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έτυχε υποδοχής από τον Υπουργό Άμυνας, Χαράλαμπο Πετρίδη. Στη συνέχεια έγινε σύντομη ενημέρωση για τον χώρο τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν εκεί κατά την τουρκική εισβολή του 1974. Ακολούθησαν κατάθεση στεφάνου από την κ. Σακελλαροπούλου και ανάκρουση του εθνικού ύμνου, και τηρήθηκε μονόλεπτος σιγή.

Έπειτα η κ. Σακελλαροπούλου και η αντιπροσωπεία, με τη συνοδεία του Υπουργού Άμυνας και άλλων αξιωματούχων, επισκέφθηκαν το ομοίωμα του αεροσκάφους "ΝΟΡΑΤΛΑΣ" που τοποθετήθηκε στον χώρο ως ελάχιστος φόρος τιμής στους Ελλαδίτες καταδρομείς που έπεσαν από φίλια πυρά τον Ιούλιο του 1974.
 

 
26054