Τα κύρια θέματα των εφημερίδων

Κυπριακό, Ευρωεκλογές και η υπόθεση Ουζόχο κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα

Το Κυπριακό, η υπόθεση Ουζόχο, η παραπαιδεία και η προεκλογική εκστρατεία του ΑΚΕΛ για τις ευρωεκλογές είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι κυπριακές εφημερίδες σήμερα. Ο Τύπος προβάλλει, επίσης, νέα καταχώριση υπόθεσης με μίζες ωτορινολαρυγγολόγων του δημοσίου, εκδήλωση χθες στην Παλιά Λευκωσία κατά της βίας εις βάρος των γυναικών και τις εξελίξεις στον τομέα της υγείας.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Έλα να συζητήσουμε» και γράφει ότι έτοιμος για διάλογο με τον Μ. Ακιντζί για να συμφωνήσουν από κοινού πώς θα κατανεμηθούν οι εξουσίες σε μια αποκεντρωμένη Ομοσπονδία, είναι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απαντώντας σε δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη στην εφημερίδα «Πολίτης». Αλλού γράφει ότι καταχωρήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας η δεύτερη υπόθεση με τις μίζες σε ωτορινολαρυγγολόγους του δημοσίου. Σε άλλο θέμα η «Α» αναφέρεται στη συναυλία χθες των Scorpions στη Λεμεσό, την οποία παρακολούθησαν έξι και πλέον χιλιάδες Κύπριοι θαυμαστές του συγκροτήματος.  

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Αποστάσεις για το δελτίο από Παντελή» γράφει ότι ο Πρόεδρος της Ανόρθωσης έδωσε χθες κατάθεση στους ανακριτές και σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τις ιατρικές εξετάσεις του Ουζόχο. Αλλού γράφει ότι εκατοντάδες ήταν οι πολίτες που διαδήλωσαν χθες στην πλατεία Φανερωμένης κατά της βίας εις βάρος γυναικών, υπό τον τίτλο «Ας Κάνουμε την Επανάσταση Τρόπο Ζωής». Σε άλλο θέμα ο «Π» γράφει ότι παραδέχθηκε παρανομία χθες ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης σε σχέση με την απουσία του από την εφεδρεία από το 46ο έτος της ηλικίας του όταν διορίστηκε γενικός ελεγκτής.

Ο «Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «€50 εκατ. στην παραπαιδεία» γράφει ότι πέραν των €50 εκατομμυρίων ετησίως υπολογίζεται ότι δαπανούνται για την εξωσχολική, απογευματινή διδασκαλία μαθητών διαφόρων ηλικιών. Αλλού γράφει ότι Υπουργός Υγείας και ΟΑΥ επιβεβαιώνουν στον «Φ» ότι ενώπιον τους τέθηκε γραπτό μνημόνιο συναντίληψης, το οποίο τρίτο άτομο που ενεργούσε ως μεσολαβητής κατέθεσε, ζητώντας την σύμφωνο γνώμη τους. Σε άλλο θέμα ο «Φ» γράφει για καταγγελίες εναντίον λειτουργού για παράτυπη ή παράνομη παρέμβαση σε έγγραφο φακέλο που αφορά ακίνητα εταιρείας, οι οποίες καταγγελίες θα συζητηθούν στην Επιτροπή Ελέγχου.

>>> ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ & ΕΡΕΥΝΕΣ BRIEF <<<

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Ισχυρό Μήνυμα επανένωσης και αντίστασης» γράφει ότι από την κοινότητα της Πύλας ξεκίνησε χθες η προεκλογική περιοδεία των υποψηφίων του ΑΚΕΛ για τις Ευρωεκλογές, στέλνοντας έτσι ισχυρό μήνυμα επανένωσης αλλά και αντίστασης απέναντι στον εθνικισμό. Αλλού γράφει ότι καθυστέρηση στην αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων εντοπίζει η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών δια του εκπροσώπου Τύπου της Θεόδωρου Πετέλη. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε 271 περιπτώσεις παραβατικών και βίαιων συμπεριφορών που στήριξε η Ομάδα Αμεσης Παρέμβασης του Υπ. Παιδείας.

 
1727
Thumbnail
ad2mobile

Κύπρος, Ελλάδα και Αίγυπτος «είμαστε στρατηγικοί εταίροι και μαζί μπορούμε να καταστήσουμε πιο δυνατή τη φωνή μας και να πετύχουμε ενέργειες και αποφάσεις που θα βοηθήσουν σημαντικά στην προώθηση των εθνικών μας θεμάτων», δήλωσε σήμερα (19/4) ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου, σε συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με μαθητές και μαθήτριες της Αμπέτειου Σχολής Καΐρου.
 
Στο χαιρετισμό του, ο κ. Φωτίου είπε ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες της Αμπέτειου Σχολής του Καΐρου μαζί με τους καθηγητές τους αποτελούν «ζωντανή έκφραση της μεγάλης κληρονομιάς του ελληνικού πολιτισμού στη γειτονική μας χώρα, την Αίγυπτο, με την οποία μας συνδέουν ακατάλυτοι δεσμοί φιλίας και συνεργασίας, δεσμοί που αρχίζουν από τα βάθη της ιστορίας και συνεχίζονται με την πολύ μεγάλη προοπτική και τη βεβαιότητα να γίνουν ακόμα πιο σημαντικοί και ωφέλιμοι για τις σημερινές και όλες τις επόμενες γενιές».

ad1mobile

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<
 
«Η επίσκεψη σας εντάσσεται, ακριβώς, στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου που υπόσχεται μια νέα και πιο ελπιδοφόρα εποχή για τις χώρες μας και ολόκληρη την περιοχή», είπε, προσθέτοντας ότι «το υπογραμμίζουν αυτό τα αποτελέσματα των συναντήσεων μας κορυφής μαζί με τις υψηλές προσδοκίες των σχεδιασμών μας σε στρατηγικούς τομείς, όπως η ενέργεια, ο τουρισμός και η ναυτιλία, καθώς και σε άλλους τομείς, περιλαμβανομένης της εκπαίδευσης και της βιομηχανίας».
 
Ο κ. Φωτίου σημείωσε ότι «είναι στο πλαίσιο αυτό που προωθήσαμε και διευρύναμε τους στόχους της συνεργασίας μας σε θέματα διασποράς, ενώνοντας τις δυνάμεις μας για εξυπηρέτηση των κοινών μας συμφερόντων, ιδιαίτερα σε ισχυρά κέντρα αποφάσεων όπου και οι τρεις χώρες μας διαθέτουν ισχυρές διασπορές».
 
«Τρέφουμε για σας και την ιστορική σχολή σας αισθήματα θαυμασμού και μεγάλης εκτίμησης. Η Αμπέτειος Σχολή αποτελεί ένα πρότυπο κέντρο διατήρησης και μετάδοσης του ελληνικού πολιτισμού, αλλά και ένα πρότυπο επίσης κέντρο πολιτισμικής και θρησκευτικής μείξης με τα τρία τμήματα της, το ελληνικό, το αραβικό και το αγγλικό», είπε.

article 1