Τα Πόθεν Έσχες νυν και τέως Ευρωβουλευτών και τέως Βουλευτών

Νέες δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων αναρτήθηκαν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων

Τις δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων («Πόθεν Έσχες») των ευρωβουλευτών, τέως ευρωβουλευτών και τέως βουλευτών ανήρτησε  η Βουλή των Αντιπροσώπων στην ιστοσελίδα της στο πλαίσιο του νόμου και στην κατεύθυνση ενίσχυσης της διαφάνειας.

Ευρωβουλευτές

Λευτέρης Χριστοφόρου
Ο κ. Χριστοφόρου στη δήλωσή του ημερομηνίας 25/8/17 αναφέρει ότι έχει τρία χωράφια στα κατεχόμενα από μεταβίβαση από τους γονείς του, επίσης χωράφι στα κατεχόμενα  που είναι σε υποθήκη (επίσης μεταβίβαση), αυτοκίνητο αξίας 7.000 ευρώ, λογαριασμούς σε Τράπεζα Κύπρου, KBC, τρία ασφαλιστικά συμβόλαια (κανένα εισόδημα), πήρε το 2014 εφάπαξ από αποχώρηση από Βουλή των Αντιπροσώπων ύψους 190,000 ευρώ και έχει χρέος στον ΟΧΣ.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Κώστας Μαυρίδης
Ο κ. Μαυρίδης, στη δήλωσή του ημερομηνίας 25/8/17 αναφέρει ότι έχει 1/4 από χωράφι στα κατεχόμενα από μεταβίβαση από γονείς, και ένα άλλο στο 1/6 επίσης στα κατεχόμενα από μεταβίβαση. Ακόμη, δήλωσε 1/8 κτιρίου στα κατεχόμενα και χωράφι στα κατεχόμενα (μεταβίβαση από γονείς). Εχει ένα αυτοκίνητο αξίας 7,000 ευρώ, μετοχές στην Τράπεζα Κύπρου, την Κυπριακή Εταιρεία Τσιμέντων, και την Ελληνική Τράπεζα, λογαριασμούς στην ΣΠΕ Στροβόλου, την ING Βελγίου, και χρέος στην Τράπεζα Πειραιώς. 

Δημήτρης Παπαδάκης
Ο κ. Παπαδάκης, στη δήλωσή του ημερομηνίας 25/8/17 αναφέρει ότι έχει διαμέρισμα στις Βρυξέλλες που αγόρασε με δάνειο, και ότι διατηρεί περιουσία στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Εχει επίσης δύο αυτοκίνητα συνολικής αξίας 43,000 ευρώ και μια μοτοσυκλέτα 1,500 ευρώ. Οι καταθέσεις του είναι στην Τράπεζα Κύπρου, την KBC στις Βρυξέλλες και την ING. Εχει τρία ασφαλιστικά συμβόλαια και στεγαστικό χρέος στην KBC Βελγίου και επαγγελματικά χρέη στην Τράπεζα Κύπρου και την ΣΚΤ. 

Τέως Ευρωβουλευτές

Ελένη Θεοχάρους
Η κ. Θεοχάρους στη δήλωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων ακίνητη ιδιοκτησία (μερίδιο) στις ελεύθερες περιοχές και στα κατεχόμενα  η οποία της μεταβιβάστηκε μετά τον θάνατο του συζύγου της, προνομιακό τάφο στο νεκροταφείο Εγκωμης, καταθέσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό (Βρυξέλλες) και δάνειο κατοικίας στην Τράπεζα Κύπρου. Καταγράφει ως άλλα εισοδήματα την σύνταξη χηρείας και σύνταξη δημοσίων υπαλλήλων που ανέρχεται ετησίως στις 60.306 ευρώ και τον ετήσιο μισθό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 100,102 ευρώ. Διαθέτει δύο οχήματα συνολικής αξίας 24,000 ευρώ.

Νεοκλής Συλικιώτης
Ο κ. Συλικιώτης, στη δήλωσή του ημερομηνίας 9/8/17 αναφέρει ότι έχει διαμέρισμα 1/2 στη Λευκωσία, χωράφι στη Λεμεσό 1/4 (κληρονομιά) μετοχές στη Δήμητρα Επενδυτική και λογαριασμούς στην Τράπεζα Κύπρου και την KBC στις Βρυξέλλες.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ <<<

Τάκης Χατζηγεωργίου
Στη δήλωσή του ημερομηνίας 28/8/17, ο κ. Χατζηγεωργίου αναφέρει ότι έχει οικόπεδο στην Αγλαντζιά, οικία στην Αγλαντζιά (συνιδιοκτησία με σύζυγο, ανέγερση με δάνειο), οικία στα Πάνω Ακουρδαλεια (κληρονομιά) καθώς και χωράφια στα Πάνω Ακουρδάλεια είτε από κληρονομιά είτε από αγορά, αυτοκίνητο αξίας 27,000 και λογαριασμούς στην Τράπεζα Κύπρου (κοινός με σύζυγο) την Alpha Bank, την Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα (κοινός με σύζυγο), την KBC Βελγίου. Δήλωσε επίσης μισθό από Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 6.613,53, σύνταξη 2.687,81 και από δικηγορική δραστηριότητα 800,00. Εχει χρέη στην Συνεργατική (κοινό με σύζυγο) για στεγαστικό και στην Alpha και KBC (πιστωτική κάρτα).

Τέως βουλευτές

Γεωργίου Κ. Γιώργος
Ο κ. Γεωργίου, στη δήλωσή του ημερομηνίας 3/6/19 αναφέρει ότι έχει ένα όχημα αξίας 15,000 ευρώ, δύο ασφαλιστικά συμβόλαια και δύο χρέη στην Ελληνική Τράπεζα συνολικά 431,000 ευρώ και στον Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών 50,000.

ΚΥΠΕ

 
4776
Thumbnail

Ο μόνος δρόμος για να έχει η πατρίδα μας προοπτική  και μέλλον είναι ο έντιμος συμβιβασμός που προνοείται από το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης του Κυπριακού, ανέφερε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, σημειώνοντας πως σήμερα, οι δύο ηγέτες πρέπει να συμπεριφερθούν με συνέπεια και αποφασιστικότητα, ν` αναλάβουν πρωτοβουλίες και να απευθυνθούν στο λαό με ειλικρίνεια.
 
Σε ομιλία του στο  μνημόσυνό του δολοφονηθέντος από την ΕΟΚΑ Β`,  Αντώνη Ανδρονίκου, που τελέστηκε στην εκκλησία Αρχ. Μιχαήλ, στην Παρεκκλησιά, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε πως ο μόνος δρόμος για να έχει η πατρίδα μας προοπτική  και μέλλον είναι ο έντιμος συμβιβασμός που προνοείται από το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης του Κυπριακού.

ad1mobile

>>>Διαβάστε επίσης - Brief Debate: Η παραμονή Άντρου στην ηγεσία του ΑΚΕΛ <<<
 
"Δεν θέλουμε και δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε ούτε με την κατοχή, ούτε με τον ιμπεριαλισμό", είπε και πρόσθεσε ότι "αυτό που επιδιώκουμε είναι έντιμος συμβιβασμός με τους τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας".
 
Θέλουμε, συνέχισε, οι επόμενες γενιές να ζήσουν στην χώρα μας ειρηνικά, σε συνθήκες ασφάλειας, με διασφαλισμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες τους και υπογράμμισε ότι "η Κύπρος θα σωθεί αν καταφέρουμε να συμφωνήσουμε λύση  που θα μας απαλλάσσει από την κατοχή, λύση ΔΔΟ στην οποία θα κατοχυρώνονται και θα διασφαλίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι βασικές ελευθερίες όλων των κυπρίων πολιτών".
 
Το ΑΚΕΛ, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του, αποτιμά θετικά το γεγονός ότι στην πρόσφατη συνάντηση στο Βερολίνο ο στόχος λύσης επαναβεβαιώθηκε και ενώπιον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.
 
 "Επίσης θετικά αποτιμούμε το γεγονός ότι η βάση πάνω στην οποία θα γίνουν οι συνομιλίες, οι όροι αναφοράς, θα αποτελούνται από την Κοινή Διακήρυξη της 11ης Φεβρουαρίου του 2014, τις συγκλίσεις τις οποίες έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα και το Πλαίσιο του Γενικού Γραμματέα της 30ης του Ιούνη", συμπλήρωσε.
 
Την ίδια ώρα, υπέδειξε, ότι "όλα αυτά είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους φλέρταραν με άλλες ιδέες και άλλους δρόμους" και εξέφρασε τη θέση πως "χάθηκαν δυόμιση πολύτιμα χρόνια από το Κραν Μοντανά μέχρι σήμερα".
 
Διαμήνυσε δε ότι, τώρα οι δύο ηγέτες πρέπει να συμπεριφερθούν με συνέπεια και αποφασιστικότητα, ν` αναλάβουν πρωτοβουλίες και να απευθυνθούν στο λαό με ειλικρίνεια και πως "ο κόσμος έχει κουραστεί να απογοητεύεται, έχει απελπιστεί να περιμένει".
 
Ο Άντρος Κυπριανού σημείωσε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η  Τουρκία έχει συγκεκριμένο στόχο, να επιτύχει τη διχοτόμηση της Κύπρου και ότι, ο δικός μας στόχος πρέπει να είναι η απελευθέρωση και η επανένωση της Κύπρου.
 
"Ο δικός μας στόχος είναι να ανατρέψουμε τους τουρκικούς σχεδιασμούς και αυτό θα το πετύχουμε μόνο όταν καταφέρουμε να λύσουμε το Κυπριακό στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου", είπε και πρόσθεσε πως, αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους και στη διεθνή κοινότητα, ότι η ευθύνη δεν θα βαραίνει εμάς αλλά αποκλειστικά την Τουρκία.

Λέγοντας ότι ο δρόμος θα είναι πολύ δύσκολος και δεν θα είναι "στρωμένος με ροδοπέταλα", ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τόνισε πως χρειάζεται συνέχεια και συνέπεια, καθαρό μυαλό, αποφασιστικότητα και ξεκάθαρο στόχο, και ότι είναι, όμως, ένας δρόμος που απαιτείται να βαδίσουμε αν θέλουμε να δικαιώσουμε τη θυσία των ηρώων μας.

ad2mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 
 
Αναφερόμενος στη θυσία του Αντώνη Ανδρονίκου, είπε πως οι δολοφόνοι του, μπορεί να μην δικάστηκαν ποτέ, "καταδικάστηκαν όμως από το θρήνο των χαροκαμένων μανάδων, από την οργή αυτών που έμειναν πίσω και ήπιαν το πικρό ποτήρι του πολέμου και της προσφυγιάς".
 
"Είναι μέχρι σήμερα καταδικασμένοι στη συνείδηση κάθε κύπριου πατριώτη που κοιτάζοντας τον Πενταδάχτυλο μονολογεί ανάθεμα τους αίτιους, είναι μέχρι σήμερα καταδικασμένοι στη συνείδηση μας την ώρα που οι αγνοούμενοι μας επιστρέφουν ως λείψανα μέσα σε κουτάκι", είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

ΚΥΠΕ - Σταύρος Κονιώτης

article 1