Τι προβάλλει στα κύρια θέματά του ο κυπριακός Τύπος

Η πρόταση του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, για αυτοδιάλυση της Βουλής και οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό που καταβάλλει η Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, το έλλειμμα τριών εκατομμυρίων στους Δήμους της επαρχίας Λευκωσίας για τη διαχείριση σκυβάλων και η τριμερής συνάντηση Κύπρου, Ελλάδας και Ιορδανίας είναι μερικά από τα κύρια θέματα που προβάλει ο σημερινός (15/4) κυπριακός Τύπος.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<
 
Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Μάγκες μόνο για σόου» γράφει ότι υψηλοί τόνοι με φόντο την πρόταση του Αβέρωφ Νεοφύτου για αυτοδιάλυση της Βουλής, με την αντιπολίτευση να απορρίπτει την πρόταση του Προέδρου του ΔΗΣΥ για πρόωρες βουλευτικές εκλογές γιατί δεν την ευνοούν οι δημοσκοπήσεις. Αλλού αναφέρεται στη νέα σύσκεψη στο Προεδρικό για το θέμα με τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας θα αναλύσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στα κόμματα τη νομική πτυχή του θέματος και τα βήματα που πρέπει να γίνουν. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην τριμερή σύνοδο κορυφής Κύπρου, Ελλάδας και Ιορδανίας και γράφει ότι αποφασίστηκε η δημιουργία Μόνιμης Γραμματείας στη Λευκωσία που θα εδραιώνει και θα διευκολύνει την τριμερή συνεργασία.
 
Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Έλλειμμα 3 εκατομμυρίων στη διαχείριση σκυβάλων» γράφει ότι σε δεινή κατάσταση βρίσκονται οι δήμοι και οι κοινότητες της επαρχίας Λευκωσίας λόγω της πίεσης που υφίστανται από την τρύπα 3 εκ. ευρώ που προκύπτει από την αύξηση κατά 800% του κόστους διαχείρισης σκυβάλων εξαιτίας του κλεισίματος του Κοτσιάτη τέλη Φεβρουαρίου και της μετάβασης στην περιβαλλοντική διαχείριση της Κόσης. Αλλού γράφει ότι είναι σημαντικά τα αποτελέσματα της τριμερούς Συνόδου Κορυφής στο Αμμάν της Ιορδανίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι επταπλάσια θέλουν οι δήμοι ενώ αύριο θα γίνει η έκτακτη γενική συνέλευση της Ένωσης Δήμων για λήψη αποφάσεων.
 
«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Εκτός συμμαχίες, εντός κόντρες» γράφει ότι το πλέγμα των συνεργασιών της Κύπρου όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, πάει από το καλό στο καλύτερο, αλλά δεν μπορεί να λεχθεί το ίδιο για την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό, όπου οι αντιπαραθέσεις οξύνονται όλο και περισσότερο με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να παίζει σημαντικό ρόλο και στις δύο περιπτώσεις. Αλλού γράφει ότι εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό για την απόφαση της πολιτείας να συγκατατεθεί στη δημιουργία εργοστασίου ανακύκλωσης και παραγωγής ασφαλτικού σκυροδέματος στην περιοχή Σταυροβουνίου πραγματοποίησαν χθες η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πυργών – Κόρνου και η ομάδα Φίλοι της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Βουλή εξετάζει σήμερα αίτημα αποδέσμευσης κονδυλίου 1 εκ. ευρώ για εφαρμογή δράσεων από την Αρχή Στοιχημάτων για τους εθισμένους στον τζόγο.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<
 
Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Κάλεσμα ΟΗΕ για όρους αναφοράς» γράφει ότι στο ακουστικό βρίσκεται η μοιρασμένη Λευκωσία για το αποτέλεσμα της προσπάθειας που καταβάλλει η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ και η οποία συμπίπτει με την υποβολή έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Αλλού γράφει ότι στην καταγγελία – σοκ ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιχείρησε να εξαγοράσει τη σιωπή ή την ανοχή των μοναχών Σταυροβουνίων στην αδειοδότηση της ασφαλτικής μονάδας στην περιοχή έναντι χρημάτων προέβη χθες έξω από το Προεδρικό ο πάτερ Σάββας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαϊδη ο οποίος κάλεσε τους κυβερνώντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τον Συνεργατισμό.

ΚΥΠΕ – Κώστας Σταυρινός

 
1727
Thumbnail
ad2mobile

Κύπρος, Ελλάδα και Αίγυπτος «είμαστε στρατηγικοί εταίροι και μαζί μπορούμε να καταστήσουμε πιο δυνατή τη φωνή μας και να πετύχουμε ενέργειες και αποφάσεις που θα βοηθήσουν σημαντικά στην προώθηση των εθνικών μας θεμάτων», δήλωσε σήμερα (19/4) ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου, σε συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με μαθητές και μαθήτριες της Αμπέτειου Σχολής Καΐρου.
 
Στο χαιρετισμό του, ο κ. Φωτίου είπε ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες της Αμπέτειου Σχολής του Καΐρου μαζί με τους καθηγητές τους αποτελούν «ζωντανή έκφραση της μεγάλης κληρονομιάς του ελληνικού πολιτισμού στη γειτονική μας χώρα, την Αίγυπτο, με την οποία μας συνδέουν ακατάλυτοι δεσμοί φιλίας και συνεργασίας, δεσμοί που αρχίζουν από τα βάθη της ιστορίας και συνεχίζονται με την πολύ μεγάλη προοπτική και τη βεβαιότητα να γίνουν ακόμα πιο σημαντικοί και ωφέλιμοι για τις σημερινές και όλες τις επόμενες γενιές».

ad1mobile

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<
 
«Η επίσκεψη σας εντάσσεται, ακριβώς, στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου που υπόσχεται μια νέα και πιο ελπιδοφόρα εποχή για τις χώρες μας και ολόκληρη την περιοχή», είπε, προσθέτοντας ότι «το υπογραμμίζουν αυτό τα αποτελέσματα των συναντήσεων μας κορυφής μαζί με τις υψηλές προσδοκίες των σχεδιασμών μας σε στρατηγικούς τομείς, όπως η ενέργεια, ο τουρισμός και η ναυτιλία, καθώς και σε άλλους τομείς, περιλαμβανομένης της εκπαίδευσης και της βιομηχανίας».
 
Ο κ. Φωτίου σημείωσε ότι «είναι στο πλαίσιο αυτό που προωθήσαμε και διευρύναμε τους στόχους της συνεργασίας μας σε θέματα διασποράς, ενώνοντας τις δυνάμεις μας για εξυπηρέτηση των κοινών μας συμφερόντων, ιδιαίτερα σε ισχυρά κέντρα αποφάσεων όπου και οι τρεις χώρες μας διαθέτουν ισχυρές διασπορές».
 
«Τρέφουμε για σας και την ιστορική σχολή σας αισθήματα θαυμασμού και μεγάλης εκτίμησης. Η Αμπέτειος Σχολή αποτελεί ένα πρότυπο κέντρο διατήρησης και μετάδοσης του ελληνικού πολιτισμού, αλλά και ένα πρότυπο επίσης κέντρο πολιτισμικής και θρησκευτικής μείξης με τα τρία τμήματα της, το ελληνικό, το αραβικό και το αγγλικό», είπε.

article 1