Τατάρ για Κυπριακό: Απαραίτητη η ισότητα μεταξύ των δύο πλευρών

Ο Τατάρ είχε αυτή την εβδομάδα με τα τ/κ «κοινοβουλευτικά» κόμμα ενόψει της άτυπης πενταμερούς συνάντησης στην Γενεύης

Την άποψη ότι η διασφάλιση της ισότητας μεταξύ των δύο πλευρών είναι απαραίτητη για μια δίκαιη, διαρκή και βιώσιμη συμφωνία στην Κύπρο μετέφερε στους τ/κ πολιτικούς αρχηγούς ο Ερσίν Τατάρ, λέγοντας ότι σε αυτό πλαίσιο μια πιθανή σύγκλιση υπό τις υφιστάμενες πραγματικότητες, μπορεί να βασίζεται στη συνεργασία δύο κρατών με κυρίαρχη ισότητα και ισότιμο διεθνές καθεστώς.
 
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Μπερνά Τσιελίκ Ντογρούγιολ σε γραπτή της δήλωση αναφέρθηκε στις συναντήσεις που ο κ. Τατάρ είχε αυτή την εβδομάδα με τα τ/κ «κοινοβουλευτικά» κόμμα ενόψει της άτυπης πενταμερούς συνάντησης στην Γενεύη.
 
Σημειώνει ότι αυτή την εβδομάδα ο κ. Τατάρ ενημέρωσε και αντάλλαξε απόψεις με τα κόμματα Εθνικής Ενότητας, Ρεπουμπλικανικό, κόμμα του Λαού και Κοινοτικής Δημοκρατίας ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα δει τα άλλα δύο, Δημοκρατικό κόμμα και κόμμα Αναγέννησης.
 
Σύμφωνα με την κ. Ντογρούγιολ, ο Ερσίν Τατάρ είναι έτοιμος εφόσον προσκληθεί να ενημερώσει και την ολομέλεια της «βουλής».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί, το "προεδρείο" της "βουλής" αναμένεται να συζητήσει το θέμα την ερχόμενη Δευτέρα 29/3 και αναμένεται ότι θα υπάρξει σύγκλιση στο να καλέσουν τον Τ/κ ηγέτη να ενημερώσει την ολομέλεια πριν την συνάντηση στη Γενεύη.

ΚΥΠΕ