Τατάρ: Με το άνοιγμα των Βαρωσίων η «τδβκ» απέκτησε δυναμική

«Η ‘τδβκ’ ασκεί το καθήκον της ως ταξιδιωτικός φύλακας στην ανατολική Μεσόγειο», είπε ο Τ/κ Ηγέτης

Με το άνοιγμα των Βαρωσίων η «τδβκ» απέκτησε δυναμική και θα αποκτήσει, δήλωσε ο Τ/Κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ, σύμφωνα με τον οποίο περισσότεροι από 200 χιλιάδες άνθρωποι επισκέφθηκαν τα Βαρώσια.

Σε δηλώσεις του στο εμπορικό επιμελητήριο του Ικονίου, όπου συναντήθηκε με επιχειρηματίες, ο Τ/Κ ηγέτης είπε ότι «η ‘τδβκ’ ασκεί το καθήκον της ως ταξιδιωτικός φύλακας στην ανατολική Μεσόγειο», προσθέτοντας ότι «για την προστασία των εθνικών μας συμφερόντων στην ανατολική Μεσόγειο, για την προστασία της υπεροχής μας στην περιοχή, τόσο στη γαλάζια πατρίδα όσο και στον εναέριο χώρο, σε εθνικά θέματα, ως κυρίαρχο κράτος, η ‘τδβκ κάνει το καθήκον της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε συνεργασία με την Τουρκία». 

Ο Τ/Κ ηγέτης υποστήριξε ότι «τα εγκαίνια των Βαρωσίων, με τη βούληση που επέδειξα κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας μου και με τη στήριξη της Τουρκίας, παρέχουν μια μεγάλη υπηρεσία τόσο στην οικονομία όσο και στον τουρισμό της ‘τδβκ’. Γιατί τα Βαρώσια είναι μια τουριστική περιοχή με επώνυμη αξία. Με το άνοιγμα των Βαρωσίων η ‘τδβκ’ απέκτησε δυναμική και θα αποκτήσει. Παρά την πανδημία, περισσότεροι από 200 χιλιάδες άνθρωποι επισκέφθηκαν τα Βαρώσια και θα δούμε ότι θα ανοίξει σταδιακά με κάποιες εργασίες υποδομής που πρέπει να γίνουν εκεί, Θεού θέλοντος. Αυτό θα συμβάλει σε τεράστιο βαθμό στην οικονομία μας», είπε ο Ερσίν Τατάρ.

Ο Τ/Κ ηγέτης είπε ότι με τη δημοσίευση του «πρωτοκόλλου οικονομικής συνεργασίας» μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους, οι επενδύσεις συνεχίζονται παρά την περίοδο της πανδημίας. Αναφέροντας ότι ορισμένα έργα έχουν ζωντανέψει, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι «φυσικά, θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να επιστρέψει η οικονομία στις παλιές της διαστάσεις, αλλά πιστεύω ότι η ‘τδβκ’ θα ανέβει μετά την πανδημία».

(ΚΥΠΕ)

 
27800