Τέλος στην ηχορύπανση από τα τροποποιημένα οχήματα - Τι αλλάζει

«Πέρασαν» οι τροπολογίες των κανονισμών του Βουλευτή της ΕΔΕΚ, Κωστή Ευσταθίου

Η Επιτροπή Συγκοινωνιών της Βουλής έκανε καταρχήν αποδεχτές και οδεύουν προς την ολομέλεια για ψήφιση, οι τροπολογίες των κανονισμών του Βουλευτή της ΕΔΕΚ, Κωστή Ευσταθίου, σύμφωνα με τις οποίες τα τροποποιημένα οχήματα (αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες), τα οποία παράγουν ήχο και θόρυβο, να καλούνται όπως ακινητοποιούνται από τους ιδιοκτήτες ή τους κατόχους τους και να επαναφέρονται στην εργοστασιακή τους κατάσταση.

Σε αντίθετη περίπτωση θα κατάσχονται και είτε θα επαναφέρονται στην αρχική τους κατάσταση με έξοδα του ιδιοκτήτη, ή θα πωλούνται ως εγκαταλειφθείσα περιουσία, αναφέρεται σε αναοίνωση της ΕΔΕΚ.

Με τον τρόπο αυτό, προστίθεται, ο εισηγητής θεωρεί ότι θα μπει ένα τέλος στην ηχορύπανση που γίνεται σε ολόκληρη την Κύπρο από τις τροποποιημένες μηχανές που πολλές φορές, τροποποιούνται για να ενοχλούν τους πολίτες.

Με τη ψήφιση των τροπολογιών δεν θα χρειάζεται πλέον να ανακόπτεται το όχημα κατά την οδήγηση, αλλά θα μπορεί η αστυνομία να καλεί τον ιδιοκτήτη ή τον κάτοχο του οχήματος να το ακινητοποιήσει και να το επισκευάσει ανά πάσα στιγμή.

 
11885
Thumbnail