Θέλουν Αδάμου τα κόμματα / Ποιο θα τηρήσει αποχή

Τυγχάνει στήριξης από όλα τα κόμματα, πλην του ΕΛΑΜ το οποίο θα τηρήσει αποχή

Την στήριξή της κοινής υποψηφιότητας του Βουλευτή Αδάμου Αδάμου για την εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής, αποφάσισαν τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Αλληλεγγύη και Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.
 
Σε ανακοίνωση που διάβασε ο Γενικός Διευθυντής της Βουλής, Σωκράτης Σωκράτους, αναφέρεται ότι τα πιο πάνω κόμματα «αποφάσισαν όπως υποστηρίξουν ομόφωνα την κοινή υποψηφιότητα του Βουλευτή Αδάμου Αδάμου για την εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής».
 
Ανακοίνωσε επίσης ότι η ημερομηνία σύγκλησης της Ολομέλειας της Βουλής για την εκλογή του νέου Προέδρου του Σώματος θα ανακοινωθεί σύντομα, μετά την ανακήρυξη των δύο νέων Βουλευτών.

>>> ΕΞΕΛΙΞΗ: Αδάμου: Είμαι στο ΑΚΕΛ αλλά θα είμαι ανεξάρτητος Πρόεδρος <<<
 
Αποχή ανακοίνωσε ότι θα τηρήσει το ΕΛΑΜ
Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, ανέφερε ότι παρόλο που ο κ. Αδάμου ως άνθρωπος και ως Βουλευτής χαίρει της εκτίμησής τους, ωστόσο δεν απαντήθηκαν δύο βασικά ερωτήματα που έθεσε το ΕΛΑΜ.

Το πρώτο, είπε, αφορά την άμεση δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζη για την οποία δεν έλαβαν συγκεκριμένη απάντηση. Το δεύτερο, συνέχισε, αφορούσε το αίτημα του ΕΛΑΜ να αποδεσμευτεί ο κ. Αδάμου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις, η οποία ωστόσο δεν έγινε αποδεκτή.

Με βάση τα πιο πάνω, κατέληξε, το ΕΛΑΜ θα τηρήσει αποχή κατά την διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Βουλής.

(ΚΥΠΕ)

 
23507