Το θέμα των εμβολίων για Τ/κ θα θέσει στον Μπορέλ ο Τατάρ

Το θέμα του προγραμματισμού των εμβολίων κατά του Covid-19 που θα παραχωρηθούν στους Τουρκοκύπριους από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα θέσει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ στον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για τις Εξωτερικές Σχέσεις και την Πολιτική Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος θα τον επισκεφθεί στα κατεχόμενα στις 19 Φεβρουαρίου.
 
Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, πριν από την επίσκεψη Μπορέλ, ο κ. Τατάρ θα συναντηθεί την Τετάρτη με τον Μάριο Νάβα, Υπεύθυνο Στήριξης Δομικής Μεταρρύθμισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τον οποίο θα συζητήσει το θέμα των εμβολίων.
 
Σε δήλωση που εξέδωσε η εκπρόσωπος του Τατάρ, Μπερνά Τσελίκ Ντογρούγιολ αναφέρεται ότι «αξιωματούχοι της τδβκ» παρέλαβαν χθες στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου 2,250 εμβόλια που αποτελούν τη δεύτερη δόση των εμβολίων της Pfizer/BioNTech, τα οποία είχαν σταλεί από την ΕΕ μέσω της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής Υγείας εντός Ιανουαρίου.
 
Σύμφωνα με την Ντογρούγιολ, ο Τατάρ συνεχίζει αδιάκοπα τις προσπάθειές του για παράδοση των εμβολίων που η ΕΕ θα παραχωρήσει στους Τουρκοκύπριους «εγκαίρως και στο πλαίσιο ενός ξεκάθαρου προγράμματος». 
 
(ΚΥΠΕ)
 

 
23521