Θεοπέμπτου: Αρνητικό κλίμα δημιούργησαν οι αναφορές του ΠτΔ

Αρνητικό κλίμα δημιούργησαν οι αναφορές Προέδρου για επαναφορά στο Σύνταγμα του 60’, είπε ο Χ. Θεοπέμπτου

Οι αναφορές του Προέδρου για επαναφορά στο Σύνταγμα του 60’ δεν έπρεπε να γίνουν, έχουν φέρει μια αναστάτωση, έγιναν χωρίς διαβούλευση, έχουν πολλές ελλείψεις και έχουν δημιουργήσει ένα πολύ αρνητικό κλίμα ανάμεσα στους Ελληνοκύπριους και συζητήσεις που δεν έπρεπε να γίνονται, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, Συνεργασία Πολιτών Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.
 
Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Θεοπέμπτου εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
 
«Βρισκόμαστε σε μεγάλο αδιέξοδο, είμαστε σε μια εποχή που η διεθνής κοινότητα έχει στρέψει την προσοχή της στο Αφγανιστάν και υπάρχει ως αποτέλεσμα και μια μεγάλη καθυστέρηση στην προώθηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, όσον αφορά την έναρξη των συνομιλιών που έχουμε με τους Τουρκοκύπριους», ανέφερε.
 
Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι είναι σημαντικό να ξεκινήσει  ακόμα μια πιο μεγάλη και σοβαρή προσπάθεια να εξασφαλιστεί υποστήριξη από χώρες που μπορεί να τη δώσουν, ούτως ώστε να πειστεί η Τουρκία και η τ/κ πλευρά να έρθουν στο τραπέζι των συνομιλιών και να ξεκινήσει με μια βάση συμφωνημένη και από τους δύο για να υπάρξει ένα τέλος με τις συνομιλίες και να λυθεί το Κυπριακό.

Όπως είπε, όσο περνά ο καιρός τα πράγματα θα γίνονται πιο δύσκολα.
 
(ΚΥΠΕ)

 
27716