Τι ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για τον Κ. Κληρίδη 

Θερμά ευχαρίστησε τον απερχόμενο Γενικό Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, για την επάρκεια και αφοσίωση που επέδειξε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

"Θερμά ευχαριστώ τον απερχόμενο Γενικό Εισαγγελέα, κ. Κώστα Κληρίδη, για την επάρκεια και αφοσίωση που επέδειξε υπηρετώντας την κοινωνία και τον τόπο από τη βαρύνουσα θέση που του εμπιστεύθηκε η Πολιτεία. Εύχομαι κάθε επιτυχία στους μελλοντικούς του στόχους και επιδιώξεις", ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ανάρτησή του στο Twitter.
σ

(ΚΥΠΕ)

 
10739
Thumbnail

Οι μόνοι που μπορούν να προσφέρουν διαιτολογικές και διατροφικές συμβουλές είναι πτυχιούχοι διατροφολόγοι και εγγεγραμμένοι διαιτολόγοι, κλινικοί διαιτολόγοι, ξεκαθαρίζει ο Σύνδεσμος Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου (ΣυΔιΚυ), ο οποίος σημειώνει πως δυστυχώς έχει παρατηρηθεί επανειλημμένα ότι η διαιτολογία εξασκείται από άτομα, που δεν είναι επαγγελματικά καταρτισμένα, για να δίνουν δίαιτες όπως κάποιοι γυμναστές, αισθητικοί, «σύμβουλοι διατροφής» και άλλοι.   

ad1mobile

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Διαιτολόγων αναφέρει ότι ο πτυχιούχος διατροφολόγος και ο εγγεγραμμένος διαιτολόγος ή/και κλινικός διαιτολόγος, είναι κάτοχος πτυχίου στην επιστήμη και εφαρμογή της επιστήμης της διατροφής και διαιτολογίας από αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο με διάρκεια φοίτησης 3-4 χρόνων για πτυχίο και 18-24 μήνες με ή και χωρίς πρακτική άσκηση για μεταπτυχιακό, αναλόγως του πτυχίου και της χώρας φοίτησης.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

«Οποιοσδήποτε κατέχει πτυχίο, εκτός του προαναφερόμενου ή έχει δίπλωμα ή οποιαδήποτε ολιγοήμερη ή σύντομη εκπαίδευση σε πρόγραμμα διατροφής, δεν καθίσταται αρμόδιος να φέρει τον τίτλο του διαιτολόγου/ διατροφολόγου,  ούτε να δίνει διαιτολόγια ή να εκτελεί διατολογική πράξη  και να  θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία», προσθέτει. 

 

Ο ΣυΔιΚυ παροτρύνει όσους ασχολούνται με την υγεία του ατόμου (ιατρούς, γυμναστές, personal trainers, φυσιοθεραπευτές κτλ.) να παραπέμπουν τα άτομα που χρήζουν διαιτολογικής εκτίμησης στους ειδικούς για τα θέματα διατροφής, που είναι μόνο οι διατροφολόγοι και εγγεγραμμένοι διαιτολόγοι, κλινικοί διαιτολόγοι.

ad2mobile

Επίσης, προτρέπει το κοινό να εμπιστεύεται την υγεία του μόνο σε άτομα εγγεγραμμένα στο Συμβούλιο Εγγραφής Επιστημόνων / Τεχνολόγων Τροφίμων και Διαιτολόγων Κύπρου  (ΣΕΕΤΤΔ) και μέλη του ΣυΔιΚυ, είτε αυτό αφορά αύξηση ή απώλεια βάρους, ρύθμιση σακχαρώδη διαβήτη, παθήσεις γαστρεντερολογικού ή απλά οδηγίες διατροφής για πρόληψη και θεραπεία.

ΚΥΠΕ

article 1