Τι αλλάζει για τους μαθητές από Δευτέρα 29 Νοεμβρίου

Μειώνεται το ηλικιακό όριο για χρήση μάσκας

Mε τη χρήση  μάσκας  και rapid test επί εβδομαδιαίας βάσης θα πορευτούν οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων μέχρι τη διακοπή των Χριστουγέννων.   

Αυτό αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα Τετάρτη με σκοπό την αναχαίτιση της πανδημίας. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν από τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα:

  • Από 29 Νοεμβρίου μειώνεται το ηλικιακό όριο για χρήση μάσκας στα 6 έτη, σε όλους του χώρους και σχολεία, όπου απαιτείται η χρήση της προστατευτικής μάσκας

  •  Απο 29 Νοεμβρίου όλα τα άτομα ηλικίας 6 - 11 ετών, οφείλουν να παρουσιάζουν Safe Pass. Οι προϋποθέσεις του Safe Pass που ισχύουν για τη συγκεκριμένη ομάδα είναι: α) το πιστοποιητικό ανάρρωσης κατά της COVID τους τελευταίους έξι (6) μήνες, είτε πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος από εξέταση PCR ή rapid test αντιγόνου με ισχύ επτά (7) ημερών. (Σε έντυπη μορφή ή σε γραπτό μήνυμα)

  •  Απο  τις 29 Νοεμβρίου όλοι οι μαθητές Δημοτικών σχολείων θα υποβάλλονται σε τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου σε εβδομαδιαία βάση, μέσω κινητών μονάδων δειγματοληψίας του Υπουργείου Υγείας, μέχρι τη διακοπή της σχολικής χρονιάς για τις εορτές των Χριστουγέννων.

  • Απο τις 29 Νοεμβρίου αναστέλλοναι όλες οι σχολικές χριστουγεννιάτικες εορτές. Για τη διεξαγωγή άλλων χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνονται από διάφορους άλλους φορείς, θα πρέπει να εξασφαλίζεται άδεια έγκρισης από το Υπουργείο Υγείας. 

  •  Απο τις 29 Νοεμβρίου, ο έλεγχος κατοχής SafePass με τη χρήση της εφαρμογής CovScan Cyprus, θα εφαρμόζεται στα άτομα ηλικίας 14 ετών και άνω.