Τη δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζη ψηφίζει σήμερα η Ολομέλεια

Η συνεδρία της Ολομέλεια της Βουλής θα ξεκινήσει στις 16:00

Στην Ολομέλεια της Βουλής οδηγείται σήμερα (28/1) η απόφαση για δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζη από το σώμα. Η συνεδρία του σώματος θα ξεκινήσει στις 16:00.

Αφού ψηφιστεί η απόφαση από την Ολομέλεια, η λίστα θα δοθεί στη δημοσιότητα μέσω της ιστοσελίδας της Βουλής.

Κατά τη χθεσινή συνεδρία της Ad Hoc  Επιτροπής για τη Διερεύνηση Θεμάτων που αφορούν σε Δάνεια Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων, στην παρουσία των Νομικών Συμβούλων της Βουλής Κρις Τριανταφυλλίδη, Σίμου Αγγελίδη και Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, συζητήθηκε ο τρόπος της δημοσιοποίησης της λίστας και αποφασίστηκε όπως αυτή δοθεί μέσω της ιστοσελίδας ως μέρος των πρακτικών της συνεδρίας.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία της Επιτροπής ο Πρόεδρος της  Βουλής Αδάμος Αδάμου είχε πει πως υπάρχει σχέδιο απόφασης που θα αναγνωστεί στην Ολομέλεια και αφού ψηφιστεί, η λίστα Γιωρκάτζη θα δοθεί στη δημοσιότητα.
 
Όπως δήλωσε ο κ. Αδάμου, θα διευκρινιστεί πως το περιεχόμενο της λίστας, δηλαδή τα ονόματα φυσικών προσώπων και εταιρειών, αφορά την περίοδο κατά την οποία η λίστα δόθηκε στη Βουλή και όχι σήμερα. Η λίστα, πρόσθεσε, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Βουλής ως συνέχεια των πρακτικών που τηρούνται κατά την Ολομέλεια.
 
(ΚΥΠΕ)
 

 
23418