Τι γίνεται στις επιχειρήσεις αν εντοπιστούν κρούσματα κορωνοϊού

Η διαδικασία που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις

Ανησυχία προκαλεί η ανακοίνωση ότι από τα 29 νέα κρούσματα που προέκυψαν από εργαστηριακούς ελέγχους, τα 12 αφορούν εργαζόμενους στο ίδιο χώρο. Μετά την εξέλιξη αυτή, εύλογα διερωτάται κανείς τι γίνεται στις επιχειρήσεις μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων του ιού.

Η διαδικασία που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις περιλαμβάνεται στο τελευταίο Διάταγμα του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου, ημερομηνίας 10 Απριλίου, που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Όπως αναφέρεται στο Διάταγμα (ολόκληρο εδώ και στο κάτω μέρος του κειμένου σε μορφή pdf), εάν σε οποιαδήποτε επιχείρηση και/ή ιδιωτικό γραφείο και/ή στο δημόσιο, και/ή ευρύτερο δημόσιο τομέα και/ή στις Ανεξάρτητες υπηρεσίες και/ή στις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης, εντοπιστεί κρούσμα μόλυνσης από τον Κορωνοϊό, οφείλουν να αναστείλουν αμέσως τη λειτουργία τους και προχωρήσουν σε απολύμανση του χώρου τους, πριν την επαναλειτουργία τους.

Νοείται, προστίθεται, ότι, πρέπει να απομακρυνθεί όλο το προσωπικό μέχρι την ολοκλήρωση της απολύμανσης και την επαναλειτουργία τους. Για την απολύμανση χρησιμοποιείται εγκεκριμένο απολυμαντικό από αδειούχους χρήστες βιοκτόνων, σύμφωνα και με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, οι οποίες είναι αναρτημένες ΕΔΩ

Μετά την απολύμανση, αναφέρεται περαιτέρω, ο χώρος παραμένει κλειστός για τουλάχιστον τρεις (3) ώρες και ακολούθως ανοίγουν οι πόρτες για περίπου 30 λεπτά για εξαερισμό, πριν την είσοδο του προσωπικού, με εξαίρεση τις στενές επαφές του κρούσματος, οι οποίες θα προκύψουν από την ιχνηλάτιση και θα τεθούν σε καραντίνα.
 

 
27784