Τουρκικό ΥΠΕΞ: Κατηγορεί ΕΕ για πολιτική δύο μέτρων & δύο σταθμών

Η Άγκυρα κατηγορεί τις Βρυξέλλες ότι «εκπροσωπεί τα μαξιμαλιστικά εθνικά επιχειρήματα του διδύμου Ε/κ – Ελλάδας»

Για πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών κατηγορεί την ΕΕ το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, αντιδρώντας στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, υποστηρίζοντας ότι η ΕΕ «εκπροσωπεί τα μαξιμαλιστικά εθνικά επιχειρήματα του διδύμου Ε/κ – Ελλάδας».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «με την απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο της ΕΕ υπό το πρόσχημα της αλληλεγγύης διαφαίνεται για άλλη μια φορά ότι εξακολουθεί να εκπροσωπεί τα μαξιμαλιστικά εθνικά επιχειρήματα του διδύμου Ε/κ-Ελλάδας που είναι αντίθετα με το διεθνές δίκαιο και την αρχή της δικαιοσύνης». 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

«Όπως έχουμε πει προ πολλού, η ΕΕ δεν έχει αρμοδιότητα στον καθορισμό των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας. Με τον ίδιο τρόπο, η ΕΕ δεν είναι ούτε διεθνές δικαστήριο. Σε αυτό το πλαίσιο δεν μπορεί να αποφασίσει σχετικά με τη νομιμότητα ενός μνημονίου που υπογράφηκε μεταξύ της Τουρκίας και της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι «η ΕΕ η οποία σιωπηρή απέναντι στις συμφωνίες που έκανε η ‘ε/κ διοίκηση νοτίου Κύπρου’ με τις χώρες τις περιοχής το 2003, 2007 και 2010 σαν να εκπροσωπούσε ολόκληρο το νησί, ενώ δεν είχε καμιά αρμοδιότητα, και που στρέφονταν ενάντια στα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τ/κ, καθώς και που έκλεινε τα μάτια στον σφετερισμό της υφαλοκρηπίδας της Λιβύης από την Ελλάδα, αυτή τη φορά η στάση που ακολούθησε εναντίον μας αποτελεί νέο παράδειγμα της πολιτικής της των δύο μέτρων και δύο σταθμών». 

«Αυτή η στάση δεν θα μας αποτρέψει από το να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας μας και των Τ/κ στην ανατολική Μεσόγειο», καταλήγει το Τουρκικό ΥΠΕΞ.

ΚΥΠΕ - Άννα Ανδρέου
 

 
25652