Τουρκικό ΥΠΕΞ:Η ΕΕ παραμένει όμηρος των αξιώσεων Ελλάδας & Κύπρου

Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ

Η ΕΕ μετατρέπεται τυφλά σε εκπρόσωπο των Ε/κ με το πρόσχημα της αλληλεγγύης, υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ, αντιδρώντας στη Δήλωση την οποία υιοθέτησε χθες το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών . Κατηγορεί την ΕΕ ότι παραμένει όμηρος των αξιώσεων της Ελλάδας και της Κύπρου.

Σε γραπτή του δήλωση, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, αναφέρει ότι η Δήλωση των ΥΠΕΞ της ΕΕ σχετικά με τα προβλήματα στην ανατολική Μεσόγειο “αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα ενός στείρου λόγου που επαναλαμβάνεται και και δεν εξυπηρετεί κανέναν σκοπό”.

“Αυτή η νοοτροπία η οποία είναι αδιάφορη απέναντι στις καλοπροαίρετες προσπάθειες της Τουρκίας και παραμένει όμηρος των άδικων και παράνομων αξιώσεων της Ελλάδας και της ‘ε/κ διοίκησης νοτίου Κύπρου’ δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα να συμβάλει στην περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Προστίθεται ότι “έχει σημασία που η ΕΕ δείχνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις στον ‘ε/κ τομέα’ την αλληλεγγύη που δεν έδειξε στον αγώνα κατά του κορωνοϊού”.

“Αυτό που πρέπει να κάνει η ΕΕ είναι αντί με το πρόσχημα την αλληλεγγύης να μετατρέπεται τυφλά σε εκπρόσωπο της ‘ε/κ διοίκησης νοτίου Κύπρου’ να ενεργεί με κοινή λογική και να λαμβάνει υπόψη τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας και της ‘τδβκ’ στη βάση του διεθνούς δικαίου. Επαναλαμβάνουμε πως εμείς όπως πάντα είμαστε ανοιχτοί σε ένα δίκαιο διάλογο”, καταλήγει το τουρκικό ΥΠΕΞ.
 
(ΚΥΠΕ/ Άννα Ανδρέου)
 

 
27800