Τρέχουν να περάσουν νομοσχέδιο για οδηγούς λεωφορείων & φορτηγών

Ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών εναρμονιστικό νομοσχέδιο / Το «τρέχουν» για Ολομέλεια

Ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών θα βρεθούν δύο εναρμονιστικά νομοσχέδια που αφορούν τον Περί της Αρχικής Επιμόρφωσης και της Περιοδικής Κατάρτισης των Οδηγών Ορισμένων Οδικών Οχημάτων τα οποία Χρησιμοποιούνται για τη Μεταφορά Εμπορευμάτων ή Επιβατών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2020 και ο περί Άδειας Οδήγησης (Τροποποιητικός) Νόμος του 2020

Νομοσχέδια τα οποία σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Χαράλαμπο Πιττοκοπίτη, λόγω του ότι είναι εναρμονιστικά, έπρεπε να τεθούν ενώπιον της Ολομέλειας στις 23 Μαΐου, ωστόσο στην Επιτροπή Μεταφορών βρέθηκαν στις 4 Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα με τον κ. Πιττοκοπίτη ο οποίος μίλησε στην Brief, ουσιαστικά με τα πιο πάνω νομοσχέδια δεν αλλάζει κάτι για τους επαγγελματίες οδηγούς, απλά διευκρινίζονται κάποια σημεία, ενώ ταυτόχρονα όπως σημειώνει ήδη εφαρμόζονται σε κάποιο βαθμό οι πρόνοιες που υπάρχουν στα νομοσχέδια. 

Μπαίνουν σε πανευρωπαϊκό αρχείο δεδομένων οι Κύπριοι οδηγοί 

Όπως αναφέρει ο κ. Πιττοκοπίτης, βάσει των εναρμονιστικών νομοσχεδίων, υποχρεούται ο Διευθυντής του ΤΟΜ να είναι σε επαφή με τους αρμόδιους στον εν λόγω τομέα άλλων κρατών – μελών, όσον αφορά τα πιστοποιητικά επαγγελματικής ικανότητας των οδηγών λεωφορείων και φορτηγών, όπου θα δημιουργηθεί ένα πανευρωπαϊκό αρχείο δεδομένων στο οποίο θα εισάγονται τα στοιχεία ούτως ώστε όλα τα μέλη να είναι ενήμερα για οδηγούς και πιστοποιητικά. 

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με πληροφορίες της Brief τα πιο πάνω εναρμονιστικά νομοσχέδια αναμένεται να βρεθούν ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής την Παρασκευή 18/9 προς ψήφιση.

Διαβάστε αυτούσια τα νομοσχέδια πιο κάτω:

Χαράλαμπος Ζάκος
 
22370