Τρομάζει η Λεμεσός τους Επιδημιολόγους / Το θέτουν στη Σύσκεψη

Ξέφυγε η Λεμεσός πριν καν ξεκλειδώσει - Αλέρτ στους Επιδημιολόγους από τα πολλά καθημερινά κρούσματα

Ως σοβαρή κρίνουν την επιδημιολογική εικόνα της Λεμεσού οι ειδικοί πριν ακόμη "ξεκλειδώσει", καθώς τα θετικά περιστατικά στην πόλη προκαλούν ανησυχία. 

Σύμφωνα με της πληροφορίες της Brief τα σημερινά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την σοβαρή επιδημιολογική επιβάρυνση που καταγράφεται στη Λεμεσό και το θέμα θα τεθεί εκ νέου αύριο ενώπιον των επιδημιολόγων. 

Υπενθυμίζουμε πως σήμερα (23/2) εντοπίστηκαν σε 27,762 τεστ, συνολικά 176 θετικά, εκ των οποίων τα 65 ήταν σε rapid test στη Λεμεσό, από 6,768 ελέγχους, με το ποσοστό θετικότητας να φτάνει στο 1% κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα την Επιδημιολογική Ομάδα. 

Να σημειώσουμε πως αύριο Τετάρτη (24/2) είναι προγραμματισμένη η σύσκεψη στο Προεδρικό υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στην παρουσία των πολιτικών Αρχηγών οι οποίοι θα ενημερωθούν, από τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τα δεδομένα που διαμορφώνονται όσον αφορά την πανδημία.

Την Πέμπτη (25/2) το Υπουργικό Συμβούλιο θα σφραγίσει τα μέτρα και θα ανακοινωθούν προς τους πολίτες.

Δείτε αναλυτικά που εντοπίστηκαν σήμερα τα θετικά περιστατικά: 

Από τις 27,762 εργαστηριακές διαγνώσεις που διενεργήθηκαν σήμερα οι 2,085 έγιναν με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και οι 25,677 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), εντοπίστηκαν 176 περιστατικά της νόσου COVID-19, που προέκυψαν ως εξής:

  • 53 κρούσματα από 237 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των στενών επαφών (πρωτογενείς επαφές) κρουσμάτων.
  • 2 κρούσματα από 208 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.
  • 27 κρούσματα από 859 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
  • 8 κρούσματα από 421 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.
  • 1 κρούσμα από 270 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.
  • 2 κρούσματα από 690 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) σε ιδιωτικά κλινικά εργαστήρια.
  • 83 κρούσματα από 24,987 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας.

Αναλυτικά, οι εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) πραγματοποιήθηκαν σήμερα ως ακολούθως:
δ

 
18753
Thumbnail