Τσαβούσογλου για Ακιντζί: Δεν έχω συνεργαστεί ποτέ ξανά με τέτοιο αναξιόπιστο πολιτικό

«Δεν έχω συνεργαστεί ποτέ ξανά με τέτοιο αναξιόπιστο πολιτικό», δήλωσε για τον Τ/Κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου λέγοντας ότι τις επόμενες μέρες θα δώσει και παραδείγματα. 

Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Σλοβένο ομόλογό του Μιροσλάβ Κεσάρ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Μουσταφά Ακιντζί στην εφημερίδα Γκάρντιαν όπου είπε ότι “είναι τρομακτικό να γίνει προσάρτηση της βόρειας Κύπρου με την Τουρκία”.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε ότι συνεργάστηκε με τον Τ/Κ ηγέτη για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό και η θέση της Τουρκίας για την πολιτική ισότητα και την ασφάλεια είναι καθαρή. Ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε ότι κάποιες δυτικές χώρες είχαν χρησιμοποιήσει ως προεκλογικό υλικό την Τουρκία. “Αλλά όχι μόνο εγώ, αλλά και κανένας Τ/Κ δεν φανταζόταν ποτέ ότι ένας πολιτικός στην ‘τδβκ’ θα χρησιμοποιούσε την Τουρκία ως προεκλογικό υλικό. Και στον ύπνο του να το έβλεπε δεν θα το πίστευε. Τώρα ο κ. Ακιντζί άρχισε να χρησιμοποιεί την Τουρκία ως προεκλογικό υλικό”, ανέφερε.

“Διερωτόμαστε εάν αυτό το θέμα ήρθε ποτέ στην επικαιρότητα είτε στην Τουρκία είτε στην ‘τδβκ’. Εμείς λέμε για πολιτική ισότητα των Τ/Κ, εκείνος θίγοντας άλλα ζητήματα προτιμά να επιτεθεί στην Τουρκία. Εμείς περάσαμε πολλά στην διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Εγώ με τέτοιο αναξιόπιστο πολιτικό δεν συνεργάστηκα ποτέ. Τις επόμενες μέρες θα δώσω και παραδείγματα”, ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά το Κραν Μοντάνα είδε “πολλά πράγματα αναξιόπιστα” και συμπεριφορές του Μουσταφά Ακιντζί αναξιόπιστες για τις οποίες τον παρακάλεσε ακόμη και ο Πρωθυπουργός να μην τα αποκαλύψει. “Δεν ταιριάζει στον Τ/Κ λαό ένας τέτοιος αναξιόπιστος πολιτικός", είπε.

Ο Τσαβούσογλου είπε ότι αυτά πρέπει να αξιολογηθούν καλά. “Κατά την προεκλογική περίοδο δεν είναι δυνατόν εμπλακούμε εμείς στα εσωτερικά της της ‘τδβκ’. Ο Τ/Κ ‘λαός’ θα αποφασίσει. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε πάντοτε δίπλα του. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των Τ/Κ”, ανέφερε. 

ΚΥΠΕ

 
6322
Thumbnail

Τη σύσταση πέραν των δέκα θεματικών υποεπιτροπών, που θα λειτουργήσουν ως ομάδες εργασίας για τη μελέτη εξειδικευμένων ζητημάτων τα οποία απασχολούν τη δημοσιογραφική οικογένεια, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΚ, οι θεματικές υποεπιτροπές θα έχουν ως στόχο την παραγωγή ιδεών και τη διαμόρφωση εισηγήσεων προς το Δ.Σ. της οργάνωσης για την όσο το δυνατό πιο δημιουργική και αποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων που απασχολούν τους δημοσιογράφους.
 
Μεταξύ άλλων, έχουν συσταθεί υποεπιτροπές με θεματικά αντικείμενα το διαδίκτυο, την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τη συνδικαλιστική ενεργοποίηση νέων μελών, το μέλλον του συντεχνιακού σχεδίου υγείας, τους φωτορεπόρτερ-κινηματογραφιστές και ούτω καθεξής.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, επικεφαλής των θεματικών υποεπιτροπών έχουν τεθεί μέλη του Δ.Σ. ενώ αυτές απαρτίζονται από μέλη της οργάνωσης, με εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες, ούτως ώστε να υπάρξει διάχυση καθηκόντων και ευθυνών σε όλη τη βάση της οργάνωσης, με στόχο την όσο το δυνατό πιο ευρεία συλλογική δράση.
 
Η ΕΣΚ καλεί όσους δημοσιογράφους επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτή τη νέα συλλογική προσπάθεια και δεν έχουν προσεγγισθεί ήδη από το Δ.Σ. να γνωστοποιήσουν το ενδιαφέρον τους, επικοινωνώντας με τον Πρόεδρο της ΕΣΚ Γιώργο Φράγκο ή με τη Γραμματεία της Οργάνωσης.
 
(ΚΥΠΕ)

ad1mobile
article 1